Felicità: Το νέο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική
Έχει βραβευθεί με δεκαεννιά βραβεία για το έργο της στην ελληνική τηλεόραση και δημοσιογραφία. Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2018 με τίτλο «Κίτρινο Υποβρύχιο, ακολούθησαν «Οι απείθαρχοι» και «Η αποδελτίωση».
- Αποκάλυψη in: Έψαξαν τις κάμερες για το ύποπτο «φορτίο» της τραγωδίας στα Τέμπη προ …δύο ημερών
- «Νύφη απ’ το Ντουμπάι» κατηγορεί τα πεθερικά της ότι την κλείδωσαν στο δωμάτιο μαζί με το παιδί της
- Αναγκαία η άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το «χαμένο» υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη, λέει το ΠΑΣΟΚ
- Η «νέα ελίτ» στη Ρωσία – Από τα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία, στην πολιτική σκηνή
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Σεμίνα Διγενή, παρουσιάζει το τέταρτο βιβλίο της, τη νουβέλα Felicità, που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.
Το Felicità, όπου κυριαρχούν η θεατρική δομή, το στοιχείο μυστηρίου και η ανατρεπτική πλοκή, αφηγείται ένα παράτολμο πείραμα, ένα παιχνίδι όπου οι ήρωες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εναλλάσσονται στους ρόλους του θύτη και του θύματος.
Αυτό που φαίνεται να είναι μία απλή συνάντηση ανάμεσα σε μια σκηνοθέτη κι έναν νεαρό διανομέα, κλιμακώνεται σε μία κατάσταση που δημιουργεί διαρκώς ερωτήματα. Μέχρι τις τελευταίες σελίδες ο αναγνώστης δεν μπορεί να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα για τη σχέση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα της νουβέλας.
Κι όταν τελικά η αλήθεια αποκαλύπτεται, ανατρέπει σαρωτικά όσα φαίνονταν να ισχύουν.
Η συγγραφέας για το βιβλίο
«Η ηρωίδα αυτής της νουβέλας, αν υπήρχε στην πραγματικότητα, θα ήθελα να ήταν φίλη μου. Όπως και το αγόρι που την ακούει αποσβολωμένο να του λέει πως θέλει να… ενοικιάσει μια μέρα από τη ζωή του. Όταν δέχεται να της «πουλήσει» 24 ώρες του, επειδή εκείνη θέλει να μάθει κάτι, ένα επικίνδυνο πείραμα ξεκινάει, μαζί μ ένα ερώτημα:
Θα χρησιμοποιήσει τελικά τη δυστυχία της ως πρώτη ύλη για τη λύτρωση;
Ή μήπως -όπως είχε προειδοποιήσει εδώ κι αιώνες ο Ευριπίδης- ο κίνδυνος θα έρθει ταχύτερα επειδή περιφρονήθηκε;»
Οι πρώτοι αναγνώστες του Felicità
Συστήνοντας το βιβλίο στους αναγνώστες, ο συγγραφέας, ποιητής και κριτικός θεάτρου Λέανδρος Πολενάκης υπογραμμίζει: «Το έργο της Σεμίνας Διγενή, «Felicità», είναι ένα κείμενο υβριδικό που συνδυάζει το καλά χτισμένο θέατρο, το καλά δουλεμένο κινηματογραφικό σενάριο, αλλά και ένα δυναμικό νευρώδες αφήγημα».
Η ηθοποιός Ελένη Ράντου, σημειώνει πως «Το κείμενο είναι γεμάτο με το πάθος της Σεμίνας, έξω από φόρμες, κανόνες και «πρέπει». Εμένα με καθήλωσε» .
Ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης επισημαίνει: «Όλα αποκαλύπτονται από την ενεργοποίηση μιας βραδυφλεγούς βόμβας, που δεν θα σκάσει ενώπιον του θεατή, παρά μόνο στο τέλος του έργου».
Και ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης αναρωτιέται: «Το Felicità σε κάνει να νιώθεις πως κρυφοδιαβάζεις το σενάριο μιας συναρπαστικής ταινίας του Αντονιόνι ή του Αλμοδόβαρ. Με καμικάζι τρόπο, γράφει αυτό το έργο, σαν να μην έχει όλη αυτή την τεράστια πορεία στην δημοσιογραφία . Σαν να αρχίζουν και να τελειώνουν όλα μέσα στο Felicità.
Σεμίνα, μήπως εσύ είσαι η «Γυναίκα» και εμείς το «Πείραμα»»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις