Μπάιντεν: Τάχθηκε κατά της ένταξης της Ρωσίας στον κατάλογο με τα κράτη-τρομοκράτες
Ο Τζο Μπάιντεν τάχθηκε κατά της ένταξης της Ρωσίας στον κατάλογο των ΗΠΑ με τα κράτη-τρομοκράτες, κίνηση για την οποία είχε προειδοποιήσει το Κρεμλίνο πως θα οδηγούσε στη διακοπή των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- Το Λονδίνο καταδικάζει τις «απειλές» Μεντβέντεφ – Είπε ότι δημοσιογράφοι των Times είναι «νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι»
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Elizabeth Frantz) έκρινε χθες Δευτέρα ότι η Ρωσία δεν πρέπει να ενταχθεί στον κατάλογο που καταρτίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ με τα κράτη που λέει πως υποστηρίζουν την τρομοκρατία, όπως ζητεί η κυβέρνηση της Ουκρανίας μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην επικράτειά της την 24η Φεβρουαρίου.
Η προειδοποίηση του Κρεμλίνου
Το Κρεμλίνο έχει προειδοποιήσει πως αυτή η κίνηση θα οδηγούσε στη διακοπή των διμερών διπλωματικών σχέσεων.
Δείτε ακόμα – Ουκρανία: Αναστέλλονται τα σχέδια για δημοψήφισμα στη Χερσώνα
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο στον Λευκό Οίκο αν θεωρεί πως η Ρωσία πρέπει να προστεθεί στη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ο κ. Μπάιντεν απάντησε μονολεκτικά «όχι», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Υπέρ του ουκρανικού αιτήματος ασκούν πίεση το τελευταίο διάστημα ορισμένα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.
Ζητά νέες κυρώσεις
Στο μεταξύ, νέο πακέτο κυρώσεων από την Κομισιόν κατά της Ρωσίας ζήτησε από τη Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τη Φον ντερ Λάιεν να επιβληθεί απαγόρευση έκδοσης βίζας σε ρώσους πολίτες και αυτό το μέτρο να συμπεριληφθεί στο όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Χθες Δευτέρα, επίσης, ο Ζελένσκι δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο οικισμούς στη νότια Ουκρανία, έναν τρίτο στα ανατολικά και επιπρόσθετο έδαφος στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις