Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο, για να καταλάβεις τι σημαίνει «μητρόπολη»

Λονδίνο, για να καταλάβεις τι σημαίνει «μητρόπολη»

Γεμάτο κρυφά και φανερά μυστικά, το Λονδίνο θα σε μαγέψει με τα μνημεία, τη ζωή και την τέχνη του

Με πληθυσμό μεγαλύτερο από πολλές χώρες του κόσμου, πλούσια ιστορία και έκταση επαρκή ώστε να χωρά αμέτρητες ομορφιές, το Λονδίνο είναι μια πόλη που θα έχει πάντα άλλο ένα μυστικό για να ανακαλύψεις. Κι έτσι, κάθε φορά που θα το επισκέπτεσαι, θα σου δίνει κι έναν λόγο να επιστρέφεις, με τη ζωντάνια του, τα ατέλειωτα αξιοθέατά του – συμβατικά και μη – και την ανεπιτήδευτη εκκεντρικότητά του. Αν θες να κάνεις την αρχή, κλείσε θέση σε μια από τις απευθείας πτήσεις της AEGEAN.

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, γιατί είναι η πρώτη σου φορά

Σε μια πόλη που έχει ανακηρυχθεί ξανά και ξανά η σπουδαιότερη του κόσμου και που συγκεντρώνει κάθε χρόνο περίπου 27 εκατ. τουρίστες, τα πιο διάσημα spots έχουν κατακτήσει επάξια τη θέση τους στα κορυφαία αξιοθέατα του πλανήτη. Και το εντυπωσιακό παλάτι του Μπάκιγχαμ, χτισμένο το 1837, όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα η βασιλική οικογένεια, είναι με σιγουριά το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσεις την περιήγησή σου στην ολοζώντανη μητρόπολη.

Μη χάσεις: Φρόντισε να βρεθείς έξω από το παλάτι στις 11:30 το πρωί, για να παρακολουθήσεις τη διάσημη αλλαγή φρουράς. Φαντάσου τσολιάδες αλά βρετανικά – ή κάπως έτσι.

Στην έδρα της βρετανικής δημοκρατίας

Παλάτια και πύργους το Λονδίνο διαθέτει σε αφθονία, όμως το συγκεκριμένο ανάκτορο ξεχωρίζει, έχοντας μετατραπεί αιώνες πριν στην έδρα του Βρετανικού Κοινοβουλίου. Εκτός από τη συναρπαστική αρχιτεκτονική, τη μακρά ιστορία του και την ταύτισή του με τη βρετανική δημοκρατία, το Ουέστμινστερ έχει να επιδείξει και τον διάσημο Μπιγκ Μπεν, που εξακολουθεί να χτυπά κάθε ώρα.

Μη χάσεις: Σε απόσταση αναπνοής, θα συναντήσεις και το ιστορικό Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου παραδοσιακά γίνεται η στέψη των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ και το London Eye, από το οποίο μπορείς να απολαύσεις ολόκληρη την αχανή πόλη από ψηλά, σε περιμένει λίγο πιο κάτω.

Στον… Λευκό Πύργο του Λονδίνου

Αυτό ήταν το αρχικό όνομα του Πύργου του Λονδίνου, του κάστρου που χτίστηκε από τους Νορμανδούς το 1066, όταν κατέλαβαν την Αγγλία και επέλεξαν την πόλη ως πρωτεύουσά τους. Επιβλητικός και εξαιρετικά καλοδιατηρημένος, στέκει μέχρι και σήμερα ως ένα από τα εμβληματικότερα σημεία της πόλης. Κράτησε οπωσδήποτε λίγο χρόνο για να περιπλανηθείς στους εσωτερικούς του κήπους και να δεις από κοντά τα θρυλικά κοράκια που ζουν εκεί – με τη λαϊκή παράδοση να υποστηρίζει ότι η παρουσία τους προστατεύει το βασίλειο. Στον πύργο φυλάσσονται και τα εκπληκτικά διαμάντια του στέμματος, αν έχεις διάθεση για κάτι πιο λαμπερό.

Μη χάσεις: Λίγα λεπτά περπάτημα είναι αρκετά για να φτάσεις στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου, του μοναδικού μπαρόκ ναού στην Αγγλία που διαθέτει τρούλο, τις σκάλες του οποίου ανέβηκε ντυμένη νύφη η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Και φυσικά, θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά και τη διάσημη Γέφυρα του Πύργου, που οικοδομήθηκε ακριβώς για να ταιριάζει με τον Πύργο του Λονδίνου.

Στα ίχνη του Έλγιν

Χωρίς αμφιβολία ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του πλανήτη, το Βρετανικό Μουσείο διαθέτει μια ατέλειωτη συλλογή θησαυρών από πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους, φυσικά, και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά και συγκλονιστικά αρχαιολογικά ευρήματα από τις περιοχές της Αιγύπτου και του Σουδάν.

Μη χάσεις: Ολοκλήρωσε μια ημέρα γεμάτη τέχνη και ιστορία με ένα ποτό στο Σόχο, την πιο ζωντανή συνοικία του Λονδίνου ή με μια βόλτα για ψώνια στην Oxford Street. Το window shopping θα είναι από τα καλύτερα της ζωής σου.

Η πλατεία, τα σιντριβάνια, η γκαλερί

Η πλατεία Τραφάλγκαρ, με τα περίτεχνα σιντριβάνια και την κολώνα του Νέλσωνα που φυλάσσεται από τέσσερα μπρούτζινα λιοντάρια, θα ήταν στη λίστα των must-sees ακόμη και αν έστεκε μόνη της. Συμβαίνει, όμως, να συνοδεύεται από τη National Gallery, την Πινακοθήκη που φιλοξενεί ορισμένους από τους σημαντικότερους ευρωπαίους ζωγράφους, όπως ο Νταβίντσι, ο Τζιότο, ο Βαν Άικ, ο Μικελάντζελο, ο Καναλέτο, ο Ρέμπραντ και ο Ραφαήλ, καλύπτοντας μέσω αριστουργημάτων την ιστορία της ευρωπαϊκής τέχνης από τον 13ο έως τον 20ό αιώνα.

Μη χάσεις: Αν για ‘σένα «ταξίδι» σημαίνει βουτιά στον πολιτισμό, αξίζει να επιχειρήσεις back-to-back επίσκεψη στη θρυλική Tate Modern, το παγκοσμίου φήμης μουσείο σύγχρονης τέχνης. Ματίς, Νταλί, Πόλοκ, Πικάσο, Ρόθκο είναι μόνο ορισμένα από τα ονόματα των σπουδαίων δημιουργών, έργα των οποίων περιλαμβάνονται στη συλλογή του.

Αν θέλεις να γνωρίσεις το Λονδίνο από κοντά, κλείσε θέση σε μια από τις απευθείας πτήσεις της AEGEAN. Πάρε μέρος στο διαγωνισμό της AEGEAN και μπορεί να είσαι εσύ ο ένας από τους τρεις τυχερούς που θα κερδίσουν ένα διπλό αεροπορικό εισιτήριο για έναν από τους 160 προορισμούς της AEGEAN.

Δες εδώ τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό


Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Τι όπλα χρησιμοποίησε το Ισραήλ στη δολοφονική επιδρομή στη Βηρυτό - Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Νετανιάχου

Το νέο χτύπημα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου διέλυσε ένα οικοδομικό τετράγωνο - Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να ανασύρουν επιζώντες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024