Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μαδρίτη, για ονειρεμένους κήπους και συναρπαστικά μουσεία

Μαδρίτη, για ονειρεμένους κήπους και συναρπαστικά μουσεία

Η ισπανική πρωτεύουσα κρύβει αμέτρητους θησαυρούς – και μαγευτικά πάρκα που σε προκαλούν να τα ανακαλύψεις

Με πληθυσμό 3,3 εκατομμυρίων, μουσεία διάσημα από άκρη σ’ άκρη της Γης και συναρπαστική αρχιτεκτονική που επιφυλάσσει εκπλήξεις σε κάθε στροφή, η Μαδρίτη συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσες να αναζητήσεις στον ιδανικό προορισμό. Μια επίσκεψη αρκεί για να την ερωτευτείς και να προσπαθήσεις να ανακαλύψεις όσο το δυνατόν περισσότερους από τους αμέτρητους θησαυρούς της. Αν θέλεις να περιπλανηθείς στους δρόμους της Μαδρίτης, κλείσε θέση σε μια από τις απευθείας πτήσεις της AEGEAN.

Prado, το απαραίτητο

Στη λίστα των must-sees της ισπανικής πρωτεύουσας, την πρώτη θέση καταλαμβάνει αναμφίβολα το Prado, ένα από τα πιο διάσημα μουσεία του πλανήτη. Άλλωστε, η τεράστια συλλογή του από έργα των μεγάλων ζωγράφων της Αναγέννησης και του Μπαρόκ θα άξιζε από μόνη της το ταξίδι μέχρι την ισπανική πρωτεύουσα. Από τον Γκόγια, τον Βελάθκεθ και τον «δικό μας» Ελ Γκρέκο, μέχρι τον Ρέμπραντ, τον βαν  Ντάικ, τον Ρούμπενς, τον Τιτσιάνο, τον Καραβάτζιο, τον Μποτιτσέλι και τον Τιντορέτο, σχεδόν όποιος σημαντικός ευρωπαίος ζωγράφος μπορείς να σκεφτείς, εκπροσωπείται στους διαδρόμους του εκπληκτικού μουσείου.

Μη χάσεις: Λίγα βήματα από το Prado, θα συναντήσεις το μαγευτικό Πάρκο Retiro, γεμάτο κομψούς κήπους και ιστορικά μνημεία. Είναι μόνο ένα από τους πολυάριθμους – και εντυπωσιακούς – πνεύμονες πρασίνου της πόλης, στο εσωτερικό του οποίου μπορείς να κάνεις ακόμη και βαρκάδα.

Στο σπίτι (και τους κήπους) του βασιλιά

Επισήμως, το Palacio Real de Madrid αποτελεί την κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας. Στην πράξη, όμως, χρησιμοποιείται μόνο για κρατικές τελετές, ενώ οι θησαυροί του είναι ανοιχτοί στο κοινό. Φρόντισε να χωρέσεις μια επίσκεψη στο ταξιδιωτικό σου πρόγραμμα, όχι μόνο επειδή είναι το μεγαλύτερο σε έκταση παλάτι σε όλη την Ευρώπη, αλλά και γιατί στους διαδρόμους και τους τοίχους του θα δεις ορισμένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα ζωγράφων όπως ο Γκόγια, ο Καραβάτζιο και ο Βελάθκεθ, αλλά και όπλα που χρονολογούνται στον 16ο αιώνα.

Μη χάσεις: Οι βασιλιάδες ήξεραν να χαλαρώνουν. Έτσι, έξω ακριβώς από το Palacio Real, θα συναντήσεις έναν από τους Jardines de Sabatini, τους εντυπωσιακούς κήπους που κάνουν το περίτεχνο παλάτι να μοιάζει ακόμη πιο παραμυθένιο. Αξίζει να απολαύσεις έναν καφέ τριγυρίζοντας στο εσωτερικό τους.

Βουτιά στην πραγματική Μαδρίτη

Μια από τις πιο εμβληματικές πλατείες της Μαδρίτης, η Puerta del Sol είναι πάντα γεμάτη από κόσμο και ζωή. Εκεί θα νιώσεις πραγματικός Μαδριλένος, εκεί θα δεις το κτίριο του ταχυδρομείου με το τεράστιο ρολόι που μετρά κάθε χρόνο αντίστροφα για την αλλαγή του έτους και εκεί θα συναντήσεις την El Oso y El Madroño – το άγαλμα της αρκούδας με το φραουλόδεντρο που συμβολίζει την πόλη της Μαδρίτης ήδη από τον Μεσαίωνα.

Μη χάσεις: Από την Puerta del Sol μπορείς να ξεκινήσεις τον περίπατό σου στην  Gran Via, τη λεωφόρο όπου χτυπά η καρδιά της πόλης. Είτε είσαι αθεράπευτος λάτρης του shopping, είτε βρίσκεσαι πάντα στην πρώτη σειρά των μεγάλων events, οι πιθανότητες λένε ότι αυτό που ψάχνεις από το τέλειο ταξίδι βρίσκεται κάπου εκεί. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά για το κτίριο Telefónica, έναν ουρανοξύστη που οικοδομήθηκε το 1928.

Η καλή εκδοχή του Μεσαίωνα

Μια από τις πιο ιδιαίτερες πλατείες που έχεις δει ποτέ, η Plaza Mayor σχηματίζεται σε ένα τετράγωνο κρυμμένο πίσω από τις πλάτες τριώροφων οικιστικών κτιρίων. Αντικρίζοντάς τη για πρώτη φορά από κάποια από τις εννιά εισόδους της, νιώθεις να ταξιδεύεις στις αρχές του 17ου αιώνα, όταν και πρωτοοικοδομήθηκε. Ένας καφές με θέα το μπρούτζινο άγαλμα του Βασιλιά Φιλίππου Γ’, που στέκεται στο κέντρο της πλατείας εδώ και τέσσερις αιώνες θα σου μείνει αξέχαστος.

Μη χάσεις: Αν τύχει η επίσκεψή σου στη Μαδρίτη γενικώς, και την Plaza Mayor συγκεκριμένα, να γίνει Κυριακή, βεβαιώσου ότι θα προλάβεις μια βόλτα από την El Rastro, την τεράστια υπαίθρια αγορά όπου μπορείς να βρεις πάνω-κάτω τα πάντα – ειδικά αν αγαπάς τις αντίκες. Οποιαδήποτε άλλη μέρα, σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία, βρίσκεται η πανέμορφη αγορά Mercado San Miguel, με την art nouveau αισθητική της και τις αμέτρητες ισπανικές λιχουδιές στους περίπου 200 πάγκους της.

Αν θέλεις να γνωρίσεις τη Μαδρίτη από κοντά, κλείσε θέση σε μια από τις απευθείας πτήσεις της AEGEAN. Πάρε μέρος στο διαγωνισμό της AEGEAN και μπορεί να είσαι εσύ ο ένας από τους τρεις τυχερούς που θα κερδίσουν ένα διπλό αεροπορικό εισιτήριο για έναν από τους 160 προορισμούς της AEGEAN.

Δες εδώ τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό


Φωτιά στη Μέση Ανατολή

Τι όπλα χρησιμοποίησε το Ισραήλ στη δολοφονική επιδρομή στη Βηρυτό - Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Νετανιάχου

Το νέο χτύπημα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου διέλυσε ένα οικοδομικό τετράγωνο - Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να ανασύρουν επιζώντες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024