Κυριάκος Μητσοτάκης: Προστατεύσαμε θέσεις εργασίας – Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις
Έχουμε ήδη χτίσει ένα πλέγμα θωράκισης της ελληνικής κοινωνίας σε εθνικό επίπεδο και, βεβαίως, προσδοκούμε πάντα σε μία περαιτέρω ευρωπαϊκή υποστήριξη, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
- Μέχρι πότε η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Δεν θα δοθεί παράταση, τι ισχύει για τα πρόστιμα
«Η κυβέρνησή μας δικαιώθηκε απόλυτα. Προστατεύσαμε θέσεις εργασίας. Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις, γι’ αυτό και έχουμε αυτή την αξιοσημείωτη μείωση της ανεργίας και γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην ετήσια γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, όπως και στα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Διαβάστε επίσης: ΔΕΘ: Τι θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το τρίπτυχο της ομιλίας του
«Έχουμε θωρακίσει την κοινωνία – Περιμένουμε ευρωπαϊκή υποστήριξη»
«Ξέρω πολύ καλά ότι όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζετε μεγάλα ζητήματα με το κόστος της ενέργειας. Αρκεί να σας πω ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν δεκαπλασιαστεί από τα επίπεδα που βρισκόντουσαν πριν από δύο χρόνια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Και προσέθεσε: «Είναι μία παγκόσμια πραγματικότητα, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε ήδη χτίσει ένα πλέγμα θωράκισης της ελληνικής κοινωνίας σε εθνικό επίπεδο και, βεβαίως, προσδοκούμε πάντα σε μία περαιτέρω ευρωπαϊκή υποστήριξη, προκειμένου να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να ανακουφίσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι σε αυτή τη διαδικασία διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, «η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος και ο ελληνικός μηχανισμός ανάκτησης των υπερεσόδων από τους παραγωγούς ενέργειας είναι αυτή τη στιγμή το μοντέλο, πάνω στο οποίο θα χτιστούν και οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να υιοθετηθούν από όλα τα κράτη μέλη».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης, ζήτησε από την κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.
Είπε ότι ο δύσκολος χειμώνας δεν πρέπει να ανακόψει την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και επισήμανε ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, τα κίνητρα και οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, αποτελούν εργαλεία για τον παραγωγικό μετασχηματισμό και την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις