Στο νέο ψηφιακό μουσείο του Δήμου Νέας Σμύρνης ξεναγήθηκαν οι Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης και Σύρου
Επίσκεψη και ξενάγηση των Μητροπολιτών Νέας Σμύρνης και Σύρου στο νέο Ψηφιακό Μουσείου του Δήμου Νέας Σμύρνης με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
- Ο Κηφισός δεν θα άντεχε το νερό του Ντάνιελ ή της Βαλένθια - Καθηγητής του ΕΜΠ εξηγεί τον λόγο
- Ανδρουλάκης: Να επενδύσουμε στη βιωσιμότητα, την αειφορία και στις συνέργειες μεταξύ του τουρισμού
- Ο Σπηλιωτόπουλος εξηγεί γιατί δεν υπέγραψε τη διακήρυξη του κόμματος Κασσελάκη
- Στοιχεία σοκ για την ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 15.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα σε δέκα μήνες
Την Κυριακή το πρωί η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλαίρη Δεληγιάννη και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κρικρής ξενάγησαν στο Ψηφιακό Μουσείο Σμύρνης και Νέας Σμύρνης τον Μητροπολίτη κ. Συμεών και τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, ο οποίος επισκέφτηκε το Δήμο μας με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο.
«Η Σμύρνη, πόλη σύμβολο, γεμάτη από τα προνόμια και τις αντιφάσεις που της χάρισε η θέση της στο σταυροδρόμι των μεγάλων δρόμων από την Ανατολή στη Δύση και από το Βορρά στο Νότο και η μετακίνηση των προσφύγων από εκεί στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Νέα Σμύρνη, δημιούργησε μια νέα κοινωνία που αξίζει να μελετηθεί και να προβληθεί» αναφέρουν από τον Δήμο Νέας Σμύρνης και προσθέτουν:
«Έτσι δημιουργήθηκε το νέο ψηφιακό Μουσείο, που στόχο έχει να φωτίσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην ακμή, αλλά και στον αφανισμό της, αλλά και στην επαναδημιουργία απ’ τις στάχτες της σε ένα νέο πια κόσμο.
Με κινητήρια δύναμη τις αξίες και τις αρχές του παλαιού κόσμου, όπως αυτές αποτυπώνονται σε όλες τις προσωπικές, οικογενειακές και κοινοτικές εμπειρίες που αποτυπώθηκαν με ευαισθησία, η Παιδεία, η Επικοινωνία και η Δημόσια Δράση παρουσιάζονται ως τα μέσα για την κατανόηση αυτής της ιδιαίτερης κοινωνίας, μέσα στο πέρασμα του χρόνου.
Το Μουσείο έχει στόχο τη συλλογή κι άλλων τεκμηρίων από Σμυρνιούς, ώστε να διασωθούν στο πέρασμα του χρόνου όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στην πολιτιστική ακμή, στην παρακμή και στην επανασύσταση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Πρόκειται για ένα χώρο που «φωτίζει» και στεγάζει τις μνήμες του παρελθόντος της πόλης, την αγωνία, την προσπάθεια και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».
Μια αξιέπαινη προσπάθεια που εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου να δώσει έμφαση στον Πολιτισμό και την Ιστορία, τιμώντας τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις