Καντίροφ: Δριμεία κριτική στην ηγεσία του ρωσικού στρατού – Ισως ο Πούτιν να μην γνωρίζει
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην ηγεσία του ρωσικού στρατού ο πιστός στον Πούτιν ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, τονίζοντας ότι εάν δεν γίνουν αλλαγές θα αναγκαστεί να μιλήσει στην ηγεσία του υπουργείου Αμυνας.
- Μπαίνουν περιορισμοί στη δόμηση κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων στη Σαντορίνη
- 25χρονη στο Ιράν παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από οδηγό - Συνελήφθη επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ
- Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Νταχίγια, στα νότια προάστια της Βηρυτού
- Ένοχος 43χρονος για ενδοοικογενειακή βία - Η σύντροφός του πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει
Ο Ραμζάν Καντίροφ (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, με τον Πούτιν), ο διορισμένος από το Κρεμλίνο ηγέτης της Τσετσενίας, επέκρινε την ηγεσία του ρωσικού στρατού αφού φάνηκε απροετοίμαστη ν’ αντιμετωπίσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας στα βορειοανατολικά.
Μπορεί να μην γνωρίζει
Σε ένδειξη ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε ν’ αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για την απώλεια εδαφών που οι Ρώσοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως σκοπεύουν να κρατήσουν «για πάντα», ο Καντίροφ ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μην γνωρίζει την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων.
«Εκαναν λάθη και νομίζω ότι θα βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα», επισήμανε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε χθες Κυριακή στον λογαριασμό του στο Telegram, όπως μεταδίδει ο Guardian.
«Εάν σήμερα ή αύριο δεν γίνουν αλλαγές στη στρατηγική, θα αναγκασθώ να μιλήσω με την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την πραγματική κατάσταση επί του πεδίου.
«Απίστευτη» κατάσταση
»Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Είναι απίστευτη, θα έλεγα», είπε ο Καντίροφ, ένας πρώην αντάρτης που έγινε σύμμαχος του Κρεμλίνου και κυβερνά την Τσετσενία – ρωσική δημοκρατία στον Καύκασο – με σιδερένια πυγμή ενώ έχει και παραστρατιωτική δύναμη υπό τις διαταγές του.
Από την εισβολή τον Φεβρουάριο, το Κρεμλίνο έχει επικεντρωθεί στη φίμωση των φιλελεύθερων φωνών που επικρίνουν τον πόλεμο, αλλά καθώς τα πράγματα χειροτερεύουν στο πεδίο της μάχης, ο Πούτιν αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο του τι να κάνει με πρώην ένθερμους υποστηρικτές που θέλουν η Ρωσία να δεσμεύσει περισσότερες δυνάμεις για το μέτωπο με την Ουκρανία.
Πολλές μονάδες από την Τσετσενία έχουν συμμετάσχει στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας και ενώ ο Καντίροφ είναι φαινομενικά υπερ-πιστός στη Μόσχα, είναι ταυτόχρονα και μια από τις λίγες ρωσικές πολιτικές προσωπικότητες των οποίων τα μηνύματα δεν ελέγχει πλήρως το Κρεμλίνο.
Πώς θα απαντήσει ο Πούτιν
Ολα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο πώς θα απαντήσει ο Πούτιν στην υποχώρηση. Είχε προηγουμένως σιωπήσει στους ισχυρισμούς ότι έκανε τρομερά λάθος υπολογισμό τον Φεβρουάριο, όταν πίστευε ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει την Ουκρανία μέσα σε λίγες μέρες.
Σε πρόσφατη εμφάνισή του είπε ότι η Ρωσία δεν είχε «χάσει τίποτα» κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά οι μεγάλες απώλειες των τελευταίων ημερών θα μπορούσαν πολύ δύσκολα να πείσουν τον ρωσικό λαό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις