Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ποζάρει στο Παρίσι όταν ήταν μόλις 22 χρόνων
Ο 22χρονος αγαπημένος ηθοποιός, στην αρχή της καλλιτεχνικής διαδρομής του, σε ένα υπέροχο φωτογραφικό πορτραίτο στο Παρίσι το '35.
Toν περασμένο Μάρτιο συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου ηθοποιού, με τη λαμπρή καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο.
Μια φωτογραφία ντοκουμέντο του Λάμπρου Κωνσταντάρα σε αρκετά νεαρή ηλικία, λίγο μετά τα 20 χρόνια του, φέρνει στο φως ο Άρης Λούπασης στο λογαριασμό του στο Instagram.
Διαβάστε επίσης: Νίκος Ρίζος: Οικογενειακή φωτογραφία με την ‘Ελσα Ρίζου και τον γιο τους Κωνσταντίνο, το 1976
Ο γνωστός συλλέκτης γράφει στα σχόλια για τον ηθοποιό και τα πρώτα βήματα της καριέρας του
«Ο 22χρονος Λάμπρος Κωνσταντάρας σε ένα υπέροχο φωτογραφικό πορτραίτο στο Παρίσι το ’35 όπου εμφανίζεται ως ηθοποιός στο θέατρο και τον κιν/φο. Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός καταφθάνει στην γαλλική πρωτεύουσα το ’31 μετά από προτροπή του θείου του Αχιλλέα για να σπουδάσει την τέχνη της χρυσοχοΐας συνεχίζοντας την παράδοση της οικογενειακής επιχείρησης που διατηρεί γνωστό κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.
Εκεί θα εργασθεί στον διάσημο οίκο κοσμημάτων Cartier με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη να είναι πρόθυμος να τον αναλάβει και να τον στηρίξει για να μάθει την συγκεκριμένη τέχνη με τον καλύτερο τρόπο. Η κοσμική και μποέμικη ζωή του Παρισιού συνεπαίρνει τον νεαρό Λάμπρο ο οποίος σύντομα αποχωρεί από τον οίκο καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις.
Η αριστοκρατική και φίνα παρουσία του θα αποτελέσει το διαβατήριο για να γίνει μοντέλο σε διαφημίσεις της εποχής και στην συνέχεια η γνωριμία με τον ηθοποιό Φερνάν Μπελάν θα είναι η αφορμή να ασχοληθεί με την υποκριτική συμμετέχοντας σε παράσταση ως κομπάρσος υποδυόμενος έναν Ινδό.
Στην συγκεκριμένη παράσταση διακρίνει την επιβλητική και ξεχωριστή προσωπικότητά του ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός Λουί Ζουβέ ο οποίος του προτείνει να σπουδάσει στην σχολή του συμμετέχοντας παράλληλα και σε δικές του παραστάσεις.
Το ψευδώνυμο
Με το ψευδώνυμο Constant Darras εμφανίζεται στις Παριζιάνικες σκηνές και σε έξι ταινίες του Γαλλικού κιν/φου προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό καθώς υπήρξε πραγματικά ένας καλλονός της εποχής. Το ’38 επιστρέφει στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και εμφανίζεται παράλληλα στην σκηνή δίπλα στην μεγάλη κυρία του θεάτρου Κατερίνα Ανδρεάδη στην παράσταση «Τα παράσημα της γριούλας». Στο ξέσπασμα του πολέμου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου και με την επιστροφή του ξεκινάει μια λαμπρή καλλιτεχνική πορεία σαράντα χρόνων γεμάτη πρωτιές και επιτυχίες. Ο «άρχοντας» του ελληνικού θεάτρου και ένα «διαμάντι» του ελληνικού κιν/φου με την στόφα σπουδαίου ηθοποιού ευρείας γκάμας ρεπερτορίου που προσέφερε απλόχερα στο κοινό που τον αγάπησε ατέλειωτες συγκινητικές στιγμές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις