Τα σημεία καταφυγής σε περίπτωση σεισμού κατέγραψε ο Δήμος Καλαμαριάς
Μια χρηστική εφαρμογή έθεσε σε κίνηση ο Δήμος Καλαμαριάς, που οδηγεί τους πολίτες σε ασφαλή σημεία του Δήμου σε περίπτωση σεισμού.
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- O Έλον Μασκ στο μικροσκόπιο για διαρροή κρατικών μυστικών
Ο Δήμος Καλαμαριάς και συγκεκριμένα το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το τμήμα Γεωγραφικών Πληροφοριών, Υπηρεσιών και Αναλύσεων δημιούργησαν έναν χάρτη, στη ΓΕΩΠΥΛΗ του Δήμου, που είναι πλέον στη διάθεση των πολιτών οι οποίοι μπορούν να εντοπίσουν τους χώρους καταφυγής εντός του Δήμου Καλαμαριάς σε περίπτωση σεισμού.
Ο πολίτης μπορεί να υποδείξει τη θέση του (π.χ. σπίτι, γραφείο, κατάστημα) με τρεις τρόπους. Καταρχήν με τη χρήση του κινητού του, εναλλακτικά με την αναζήτηση της ταχυδρομικής διεύθυνση ή τέλος με άμεση κατάδειξη στο χάρτη. Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης συνοικιών του Δήμου με τη μορφή χαρτογραφικών σελιδοδεικτών. Μετά την επιλογή θέσης η εφαρμογή εντοπίζει τους διαθέσιμους χώρους σε απόσταση 250 μέτρων. Ο χρήστης μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την απόσταση αναζήτησης.
«Οι σωστά ενημερωμένοι πολίτες είναι αυτοί που θα παραμείνουν ψύχραιμοι και θα έχουν τις απαιτούμενες για την ασφάλειά τους αντιδράσεις. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Δίνουμε την πληροφορία, ώστε ο κάθε κάτοικος της Καλαμαριάς να ξέρει που μπορεί να πάει σε περίπτωση σεισμού», εξηγεί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.
Δίπλα σε κάθε χώρο καταφυγής αναγράφεται το μέγεθος του. Επίσης υπάρχει επιλογή για πλοήγηση μέχρι αυτόν. Στην πλοήγηση ο χρήστης πρέπει να επιλέξει ως μέσο την πεζή μετακίνηση (walking time ή walking distance) καθώς η μετακίνηση με χρήση οχημάτων δεν προτείνεται σε τέτοια περίπτωση.
Αυτό που ίσως μένει να πράξει ο Δήμος, αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες του Δήμου, που είτε δεν διαθέτουν κινητό τηλέφωνο νέας τεχνολογίας ή απλά δεν γνωρίζουν πως να το χρησιμοποιούν σε αυτό το εύρος. Ένας χάρτης χειρόγραφος θα αποτελούσε μια λύση ίσως προκειμένου και οι γηραιότεροι πολίτες να ξέρουν προς τα που να κατευθυνθούν σε περίπτωση σεισμού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις