Βαρουφάκης: Κύριε Μητσοτάκη ήρθε η ώρα να φύγετε
Την αντίθεσή του για την αστυνομία στα πανεπιστήμια και τις εξελίξεις στο νερό εξέφρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Στο στόχαστρο της αστυνομίας τρία άτομα που χειροκροτούσαν τον μακελάρη στο Μαγδεμβούργο
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης είχε συναντήσεις με πανεπιστημιακούς, εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, αλλά και τους απεργούς του εργοστασίου της «Μαλαματίνας», τονίζοντας ότι θα πρέπει να κερδίσουν τον αγώνα που δίνουν.
Μιλώντας με πανεπιστημιακούς, ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε την αντίθετη στάση του στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τονίζοντας πως «το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να διαφυλαχθεί με τα ΜΑΤ, η ροή των ιδεών δεν μπορεί να διαφυλαχθεί με τα ΜΑΤ, οι εργασιακές σχέσεις δεν μπορούν να λυθούν με τα ΜΑΤ».
Νωρίτερα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 -συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη και στελέχη του κόμματος- είχε συναντηθεί και με εργαζόμενους της ΕΥΑΘ και επέκρινε «όσα προωθούν η κυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ-Υπερταμείο» για το νερό, καταγγέλλοντας το σχετικό νόμο, ως «εκτροπή», καθώς, όπως είπε, υπάρχει απόφαση του ΣτΕ για το νερό, ενώ στηλίτευσε και το ρόλο των ΣΔΙΤ στα δημόσια αγαθά.
«Η κατάργηση, εν τοις πράγμασι, του ΣτΕ δεν μπορεί να είναι η βάση μια ευνομούμενης κοινωνίας. Κύριε Μητσοτάκη ήρθε η ώρα να φύγετε» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Το πρωί, ο Γ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με απεργούς στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα», όπου μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου πέρασε από την αστυνομική φρούρηση και συναντήθηκε και με τον πρόεδρο και με τον διευθύνοντα σύμβολο της εταιρίας, στους οποίους και εξέθεσε τις απόψεις του.
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 υπογράμμισε, ότι οι απεργοί πρέπει να νικήσουν «για τρεις λόγους»: επειδή δεν πρέπει να «αντιμετωπίζονται ως παρείσακτοι, αυτοί που έβαλαν πλάτες για να υπάρχει η εταιρία», επειδή δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι η εργασία σε αυτή τη χώρα δεν προστατεύεται και επειδή λόγω του πληθωρισμού οι μισθοί πρέπει να αυξάνονται, αντί να μειώνονται, για να αποφευχθεί η «έκρηξη» φτώχειας στην κοινωνία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις