Ευτυχώς, ποτέ δεν είναι αργά…
Δεν μπορώ να ξέρω πόσοι παρακολούθησαν στην τηλεόραση το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λαμία – μεταξύ μας, δεν υποσχόταν και το καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα. Οσοι ωστόσο άντεξαν να το δουν μέχρι τέλους αποζημιώθηκαν από μια σπάνια σκηνή: στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ιταλός βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου Κριστιάνο Μπάτσι έριξε αγκωνιά στον ποδοσφαιριστή της Λαμίας […]
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Δεν μπορώ να ξέρω πόσοι παρακολούθησαν στην τηλεόραση το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Λαμία – μεταξύ μας, δεν υποσχόταν και το καλύτερο ποδοσφαιρικό θέαμα. Οσοι ωστόσο άντεξαν να το δουν μέχρι τέλους αποζημιώθηκαν από μια σπάνια σκηνή: στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ιταλός βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου Κριστιάνο Μπάτσι έριξε αγκωνιά στον ποδοσφαιριστή της Λαμίας Σιμόν και τον ξάπλωσε στο χορτάρι προκαλώντας μια γενική σύρραξη. Η όλη φασαρία υπήρξε τόσο μεγάλη που το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 15 λεπτά καθυστέρηση καθώς, μόλις όλοι ηρέμησαν, ακολούθησε νέα διακοπή και νέα ένταση αυτή τη φορά εξαιτίας ενός τραυματισμού του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Κοτάρσκι – ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό. Σε αυτή τη δεύτερη φάση αποβλήθηκε από τον διαιτητή Τσαγκαράκη οι επιθετικός της Λαμίας Μποάκι.
Λογικό
Ο Μπάτσι είχε προκαλέσει επεισόδια και πέρυσι σε ένα ματς του ΠΑΟΚ με τον Αρη – τότε είχε αποβληθεί. Ο αθλητικός δικαστής, όμως, δεν τον τιμώρησε και κάπως έτσι έφτασε να χτυπάει αντιπάλους στα καλά του καθουμένου. Ωστόσο αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι κάτι άλλο. Στο τέλος του ματς η Λαμία εξέδωσε ανακοίνωση και αυτή κατά της διαιτησίας: ζητά να μπουν στα παιχνίδια της μόνο ξένοι διαιτητές. Ισχυρίζεται ότι έχει αδικηθεί και στα τέσσερα ματς που έδωσε μέχρι τώρα. Δεν είναι παράξενο και είναι η όγδοη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα που καταφέρεται κατά του αρχιδιαιτητή Μπένετ μετά από μόλις τέσσερις αγωνιστικές. Ωστόσο μου έκανε εντύπωση πως μεταξύ των φάσεων που αναφέρει και στις οποίες ισχυρίζεται ότι αδικήθηκε δεν επισημαίνεται ότι ο διαιτητή Τσαγκαράκης δεν απέβαλε τη Δευτέρα τον Μπάτσι όπως όφειλε. Η Λαμία διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι στον Μανούσο (για φάουλ του Βιερίνια), θεωρεί άδικη την αποβολή του Μποκάκι στο τέλος, αλλά για την επίθεση του βοηθού του Λουτσέσκου στον ποδοσφαιριστή της δεν αναφέρει το παραμικρό. Πιθανότατα μια επίθεση να θεωρείται κάτι λογικό…
Αθλιότητα
Κάτι τέτοια γεγονότα μαρτυρούν το είδος του προβλήματος του ποδοσφαίρου μας: έχει δυστυχώς πάψει να είναι ποδόσφαιρο χάρη στην ανοχή κάθε είδους αθλιότητας. Το ματς ΠΑΟΚ – Λαμία είναι το δεύτερο στη σειρά μετά το Αρης – ΠΑΟΚ που ολοκληρώνεται με μια κλωτσοπατινάδα. Για τη γενική σύρραξη στο Αρης – ΠΑΟΚ δεν νομίζω ότι τιμωρήθηκε κανείς. Οι πάγκοι των ομάδων μοιάζουν με λόχους που έχουν τύχει στρατιωτικής εκπαίδευσης: όλοι είναι έτοιμοι να μπουν μέσα διότι δεν υπάρχουν τιμωρίες – ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε ούτε καν για τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ας μην το ξεχνάμε. Οταν θα προκύψει το επόμενο θύμα οπαδικής βίας, θα κλαίμε πάλι και θα αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνουν αυτά…
Ρεάλ Μαδρίτης
Ευτυχώς που υπάρχει το Τσάμπιονς Λιγκ και θυμόμαστε τι είναι πραγματικά το ποδόσφαιρο μακριά από τριτοκοσμικές αθλιότητες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Απόψε στο MEGA, στις 22.00, θα δούμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης να υποδέχεται τη γερμανική Λειψία, και μη βιαστείτε να πείτε πως το πράγμα έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η Λειψία άλλαξε προπονητή και το περασμένο Σάββατο, ενώ προερχόταν από δύο βαριές ήττες (από τη Σαχτάρ και την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), κέρδισε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα με 3-0. Μένει να δούμε αν η ψυχολογική της ανάταση θα τη βοηθήσει και απέναντι στη Βασίλισσα. Που παρά την πώληση του Καζεμίρο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζει στην αρχή της σεζόν ασταμάτητη.
Φινάλε
Είπα «πώληση» και θυμήθηκα ότι σήμερα – αύριο ολοκληρώνονται οι μεταγραφές και στην Ελλάδα: κάτι μου λέει πως θα έχουμε ένα μεγάλο φινάλε καθώς και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ ψάχνουν ακόμα κάποιες ενισχύσεις. Βέβαια όσοι θα έρθουν τώρα θα αργήσουν κομμάτι να ενταχθούν – ακριβώς όπως και όλοι όσοι έχουν αποκτηθεί τον Σεπτέμβριο. Μετά τη διακοπή για τα ματς της Εθνικής μας θα δούμε αρκετούς «νεοαποκτηθέντες» που ακόμα προετοιμάζονται: πρώτον από όλους τον Μαρσέλο. Μεταξύ των οπαδών των ομάδων υπάρχει μια γκρίνια για το ότι αρκετοί παίκτες ήρθαν κομμάτι αργά. Είναι αλήθεια ότι θα ήταν προτιμότερο να έχουν αποκτηθεί νωρίς. Αλλά το πρωτάθλημά μας δεν συγκινεί και όσοι σε παίκτες επενδύουν πληρώνουν έτσι κι αλλιώς υπεραξίες. Το «κάλλιο αργά παρά ποτέ» δεν ταιριάζει στην περίσταση – κυρίως γιατί προσθήκες όπως αυτή του Μαρσέλο π.χ. είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Θα έλεγα πως πιο πολύ ταιριάζει το «ποτέ δεν είναι αργά». Κι ελπίζω στη λήξη όλες οι ομάδες να κάνουν τις καλύτερες δυνατές προσθήκες γιατί μόνο οι καλοί παίκτες μπορούν να μας σώσουν από τη μαυρίλα που είναι πλέον το επίσημο χρώμα του πρωταθλήματος.
Πολύ
Μιλώντας για καλούς παίκτες, συνεχίζεται ο παγκόσμιος θαυμασμός για τον νέο βασιλιά του τένις, τον 19χρονο Καρλίτος Αλκαράθ. Οι Αμερικανοί, που στη στατιστική ανάλυση των σπορ είναι καταπληκτικοί, ανακάλυψαν ότι ο Ισπανός κέρδισε το US Open παίζοντας περισσότερες ώρες τένις από κάθε άλλο κατακτητή του: ο Αλκαράθ θυμίζει τον παλιό πρωταθλητή και σήμερα σχολιαστή Ματς Βιλάντερ που έλεγε πως ζεσταινόταν στο γήπεδο μόνο όταν ένα ματς ξεπερνούσε τις τρεις ώρες. Ο Αλκαράθ είναι ένας καταπληκτικός μαραθωνοδρόμος, μολονότι μάλιστα δείχνει να θέλει να τελειώνει γρήγορα τους πόντους του. Είναι ένας πλήρης παίκτης και όχι ο διάδοχος του Ναδάλ που στην ηλικία του κέρδιζε μόνο στις αγαπημένες του χωμάτινες επιφάνειες.
Επέμβαση
Πίσω από τις επιτυχίες του μικρού υπάρχει φυσικά ένας σπουδαίος προπονητής δημιουργός ενός τιμ πέντε ειδικών που δουλεύουν με τον Αλκαράθ από τότε που αυτός ήταν 15 χρόνων: ο Χουάν Κάρλος Φερέρο δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και είχε λόγο ακόμα και για τη θεραπεία του αγκώνα του Αλκαράθ – δεν τον άφησε εν προκειμένω να κάνει χειρουργική επέμβαση. Μεταξύ των πολλών οδηγιών του που ο Αλκαράθ ακολουθεί πιστά εδώ και μια τετραετία είναι και η απαγόρευση κατοχής κινητού τηλεφώνου. Οχι, ο ισπανός προπονητής δεν φοβάται μήπως κάποιος παρακολουθεί τον νεαρό πρωταθλητή του. Απλά έχει πείσει τον μικρό ότι κάθε λεπτό πάνω από ένα κινητό προκαλεί τεράστια ζημιά στο μυαλό. Και τένις χωρίς μυαλό είναι αδύνατο να παίξεις, ακόμα κι αν έχεις πνευμόνια για να τρέχεις πέντε ώρες.
Τσιτσιπάς
Ναι, κι εμένα το μυαλό μου, διαβάζοντας όλα αυτά, πήγε στον Στέφανο Τσιτσιπά. Που δεν έχει απλά κινητό, αλλά και κανάλι στο Υοutube – πέρα από Instagram και Twitter χάρη στα οποία μαθαίνουμε τις θέσεις του για τα οπωροφόρα δέντρα, τα εμβόλια, τα σαμπουάν κ.τ.λ. Ας μην τον καταδικάζουμε ωστόσο τον Στέφανο: δεν μπορούν όλοι να έχουν ως προπονητή έναν απαιτητικό τύπο σαν τον Φερέρο που έχει υπάρξει νούμερο ένα του κόσμου κι αυτός. Είναι βαριά η ρημάδα η καλογερική…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις