ΣΥΡΙΖΑ: Ταινία μικρού μήκους για την ισότητα όλων των φύλων στο γάμο
Στην ταινία δύο άνδρες που έζησαν μια ζωή μαζί, παντρεύονται έπειτα από χρόνια.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Κρύο και καταιγίδες από το απόγευμα - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
Μια μουσική ταινία μικρού μήκους δημιούργησε η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για να επικοινωνήσει την πρόταση νόμου για το δικαίωμα στο γάμο όλων των φύλων.
Η ταινία που φέρει τον τίτλο «Σημασία έχει να αγαπάς… άνευ όρων» παρουσιάζει το ζήτημα της ισότητας όλων των φύλων στο γάμο, αποτυπώνοντας την ανάγκη δύο ανθρώπων να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια χωρίς να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και μειωμένων δυνατοτήτων.
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, που έχει καταθέσει αντίστοιχη πρόταση νόμου, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ανατροφή των παιδιών, στην υγεία, στην παιδεία και γενικότερα σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις της ζωής.
Υπόθεση της ταινίας
Ο Μάριος (Αθανασίου), λοχαγός του ελληνικού στρατού, έχει μια κόρη από προηγούμενο γάμο. Γνωρίζονται με τον Όμηρο (Πουλάκη) σε μια δύσκολη στιγμή, όπου ο Όμηρος υφίσταται κακοποίηση από συναδέλφους του, στρατιωτικούς. Εκείνη τη μέρα έρχονται πολύ κοντά και ερωτεύονται.
Περνούν μια ολόκληρη ζωή συντροφικά, μεγαλώνοντας το παιδί τους, με «αντίπαλο» την κοινωνική κατακραυγή και την Πολιτεία, που δεν αναγνωρίζει και τους δύο ως γονείς.
Έρχεται, όμως, η ώρα της ψήφισης της πρότασης νόμου και το ζευγάρι πλέον έχει το δικαίωμα να επισφραγίσει τη συντροφική του σχέση με έναν γάμο. Τις βέρες θα περάσει στα χέρια τους ο μικρός εγγονός τους!
Στο τέλος δεν δίνουν το κλασικό φιλί όπως αναμενόταν, αλλά συμβολικά ακουμπά ο ένας πάνω στον άλλον.
Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κοινό που είδε την ταινία στο φεστιβάλ Σπούτνικ χειροκρότησε αυθόρμητα μετά το τέλος της και «έδειξε ότι η νέα γενιά ανυπομονεί να αλλάξουν τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία».
«Ο σκοπός της τέχνης είναι να συγκινεί, είναι να εκπαιδεύει την κοινωνία», τόνισαν από την πλευρά τους ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης και η σεναριογράφος Άννα Χατζησοφιά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις