Ηράκλειο: Τιμήθηκε από τον πρύτανη 88χρονος που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ο 88χρονος πτυχιούχος πια, όπως διηγήθηκε, μετακινήθηκε από το χωριό του προς το Ηράκλειο το 1945, έχοντας ολοκληρώσει το δημοτικό. Έμαθε την τέχνη του τυπογράφου και βιβλιοδέτη και δεν κατάφερε τότε να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο.
Τον 88χρονο Δημήτρη Μουδατσάκη, που αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τίμησε ο πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, στην πρυτανεία του ΠΚ στο Ηράκλειο.
Στη διάρκεια της τελετής, ο πρύτανης πρόσφερε στον 88χρονο απόφοιτο το έμβλημα του πανεπιστημίου και βιβλία από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις.
Διαβάστε επίσης: Παππούς και εγγονή τελείωσαν μαζί το πανεπιστήμιο και πήραν το πτυχίο
Ξεκίνησε το γυμνάσιο στα 78
Ο κ. Μουδατσάκης εξέφρασε τη χαρά του για την τιμή που του έκανε ο πρύτανης και το πανεπιστήμιο, λέγοντας ότι ποτέ δεν πίστευε, το 2012 που ξεκίνησε το γυμνάσιο και ήταν σε ηλικία 78 ετών, ότι θα κατάφερνε να φτάσει μέχρι και το πανεπιστήμιο.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέφρασε τη συγκίνησή του και κάλεσε τους φοιτητές, να δουν ως παράδειγμα τον κ. Μουδατσάκη, σε μια κατεύθυνση που έχει ως κέντρο της την προσπάθεια για εξέλιξη που δεν τελειώνει ποτέ.
Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα
Ο κ. Μουδατσάκης όπως είπε, μετακινήθηκε από το χωριό του προς το Ηράκλειο το 1945, έχοντας ολοκληρώσει το δημοτικό. Έμαθε την τέχνη του τυπογράφου και βιβλιοδέτη και δεν κατάφερε τότε να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο.
«Ήταν για εμένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το Πανεπιστήμιο για μένα ήταν ένας παραδεισένιος τόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συνεργασία του με τους συμφοιτητές του ήταν άριστη.
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442