Δημήτρης Κουτσούμπας: Το δίκιο των εργαζομένων της Μαλαματίνας πρέπει να λάμψει
Ο κ. Κουτσούμπας, σε συνάντησή του με τους απεργούς του εργοστασίου, τόνισε πως έχουν ευθύνη όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, «που προετοίμασαν αυτά τα αντεργατικά εκτρώματα, ο ένας μετά τον άλλον σιγά-σιγά και φτάσαμε στο σημείο σήμερα να υπάρχει αυτός ο εμβληματικός αντεργατικός νόμος του Χατζηδάκη, που τον υλοποιούν εδώ»
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και συνομίλησε με τους απεργούς.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, απευθυνόμενος στους απεργούς, ανέφερε ότι «το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό σας, συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε και για να έχετε δουλειά και για να αναπτυχθεί εδώ η περιοχή, αλλά κυρίως για να ζείτε περήφανα και αξιοπρεπώς τις οικογένειές σας».
«Έχετε απόλυτο δίκιο, έχετε τη συμπαράσταση όλης της χώρας»
Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να παράγουν αυτόν τον πλούτο, «τον οποίο τον λυμαίνονται κάποιοι, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους την εξουσία, το χρήμα, για να εκμεταλλεύονται τον εργάτη που παράγει όλο αυτό τον πλούτο».
«Έχετε απόλυτο δίκιο, έχετε τη συμπαράσταση όλης της χώρας», τόνισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.
Και προσέθεσε: «Να πούμε και μία μεγάλη αλήθεια: έχουν ευθύνη όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, προετοίμασαν αυτά τα αντεργατικά εκτρώματα, ο ένας μετά τον άλλον σιγά-σιγά και φτάσαμε στο σημείο σήμερα να υπάρχει αυτός ο εμβληματικός αντεργατικός νόμος του Χατζηδάκη που τον υλοποιούν εδώ.
»Αν και όπως έμαθα και με εξέπληξε πραγματικά αυτό το πράγμα – τώρα βέβαια στην εποχή που ζούμε τίποτα δεν μας εκπλήσσει – η εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησε εκείνο το νόμο του ανεκδιήγητου του Λάσκαρη του 1976, που έλεγε ότι τελείωσαν οι αγώνες, τελείωσε η ταξική πάλη, για να χτυπήσει το σωματείο, για να χτυπήσει τους συνδικαλιστές και το δίκαιο αγώνα σας.
»Και βέβαια επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ, τον κρατικό μηχανισμό, την εργοδοσία και όλους τους άλλους μηχανισμούς εδώ, για να χτυπήσει ένα καθόλα δίκαιο αγώνα που πρέπει εδώ και τώρα να δικαιωθεί, έπρεπε χθες να δικαιωθεί, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
»Εμείς θα επιμείνουμε στην επίλυση των προβλημάτων, γιατί ξέρουμε ότι είστε εσείς που παράγετε αυτό τον πλούτο. Είτε με ανάπτυξη που λένε, είτε με οικονομική κρίση, πάντα τα μόνιμα υποζύγια είναι οι εργαζόμενοι. Αυτοί την πληρώνουν. Από το να πληρώνουν φόρους μέχρι να μειώνονται οι μισθοί, να μειώνονται δικαιώματα, να υπάρχουν ελαστικές εργασιακές σχέσεις, να κάνουν ό,τι θέλουν οι μεγάλοι εργοδότες και βεβαίως σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό σας.
»Οι κυβερνήσεις επιλύουν ζητήματα και δυσκολίες που μπορεί να έχει η εργοδοσία, όπως με το κούρεμα του 80% των χρεών της προηγούμενης ιδιοκτησίας και με απόδοση της δυνατότητας σε 240 δόσεις να αποσβέσει τα υπόλοιπα ο νέος ιδιοκτήτης. Όμως για τους εργαζόμενους, για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά δεν υπάρχουν αυτές οι διευκολύνσεις, δεν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες που δίνει στο μεγάλο κεφάλαιο.
»Αυτό που χρειάζεται άμεσα να γίνει είναι να επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους, να μην χτυπά το συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί είναι δύναμη υγείας για τον τόπο, τον λαό μας, υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
»Ο εργάτης δεν έχει άλλη δυνατότητα πέρα από τον αγώνα του, πέρα από το να σηκώσει το ανάστημά του, να διεκδικήσει, να απεργήσει, να κινητοποιηθεί, να κάνει τη διαδήλωση του, για να επιλύσει τα προβλήματα του. Οι άλλοι έχουν ‘και το μαχαίρι και το πεπόνι’, αλλά αυτή τη φορά πρέπει το δίκιο των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ να λάμψει.
»Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας, ανοιχτή γραμμή να έχουμε για ό,τι χρειάζεστε. Το ΠΑΜΕ, άλλα σωματεία, τα ταξικά σωματεία, αυτά που είναι προσανατολισμένα για το δίκιο των εργαζομένων, μπορούν να βοηθήσουν, χρειάζεστε και οικονομική στήριξη και πολιτική στήριξη και αλληλεγγύη και ανθρώπινη συναισθηματική στήριξη σε αυτό το δύσκολο αγώνα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις