Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και ο Δήμος Παύλου Μελά καλούν τους πολίτες στον Αγώνα Δρόμου  – Τρέχω στα στρατόπεδα – που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες και θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ, 5χλμ που θα ενώνουν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρες έναρξης 11.00 π.μ. και 11.30 π.μ.), καθώς και διαδρομές, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.40 π.μ.) που θα έχουν αφετηρία έξω από το πρώην στρατόπεδο και υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, στον παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της εισόδου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.

Διακρίσεις – Έπαθλα

Θα δοθούν κύπελλα στους 1ους αθλητές, μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα σ’ όλους.

Ειδικές Βραβεύσεις

Θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • ΑμεΑ
  • Μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχων
  • Πολυπληθέστερη ομάδα

Όλες οι βραβεύσεις θα γίνουν στη γιορτή των απονομών που θα ακολουθήσει.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών θα υπάρχουν από τους διοργανωτές. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική  εξέταση και ειδικότερα σε καρδιολογικό έλεγχο για όσους είναι άνω των 35 ετών. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – αθλήτρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – συμμετέχουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων τους.