Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Superb: Σε νέο επίπεδο

Skoda Superb: Σε νέο επίπεδο

Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε για ακόμα μια φορά τη νέα γενιά της «παραδοσιακής» ναυαρχίδας της Skoda που αναμένεται το 2023

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα, τέταρτη κατά σειρά γενιά του Superb βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία δίνοντας το στίγμα της από τα πεδία δοκιμών στην πρακτικότερη SW εκδοχή της και μια ευκαιρία αποκωδικοποίησης των χαρακτηριστικών της.

Εκ των έσω, την νέα βάση τόσο για την τετράθυρη όσο φυσικά για την SW έκδοση του νέου Superb θα αποτελέσει η πλατφόρμα MQB Evo η οποία εκτός της επιπλέον διείσδυσης της υβριδικής τεχνολογίας σε διάφορες μορφές, θα εξασφαλίσει και μια αποδοτικότερη διάταξη η οποία συνδυαστικά και με τις μεγαλύτερες διαστάσεις, αναμένεται να προσφέρει θεαματικές βελτιώσεις στους τομείς ευρυχωρίας όσο και πρακτικότητας.

Πλην της αύξησης των διαστάσεων που θα εξασφαλίσουν στο νέο Superb την απαραίτητη απόσταση από την επίσης μεγαλύτερη τελευταία γενιά της Octavia, οι ανασχεδιασμένες επιφάνειες θα φροντίσουν να δώσουν στην νέα γενιά ένα πιο δυναμικό όσο και επιβλητικό παρουσιαστικό.

Στις λεπτομέρειες της σχεδίασης και υπό το παραπάνω σκεπτικό η γρίλια αναμένεται να υιοθετήσει μια πιο γωνιώδη χάραξη και να πλαισιωθεί από πιο λεπτά φωτιστικά σώματα και νέες εισαγωγές αέρα. Στο πίσω τμήμα το design προδιαγράφεται πιο ξεκάθαρο με κυρίαρχο ένα σετ φωτιστικών σωμάτων αντίστοιχης αισθητικής με αυτά που έχουμε δει στη Fabia.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν θα απεμπολήσει την diesel ισχύ η οποία θα εξακολουθήσει να παρέχεται από δίλιτρα μοτέρ TDI ισχύος από 150 έως 200 ίππους.

Οι σημαντικότερες αλλαγές θα προέλθουν από τις επιλογές βενζίνης οι οποίες θα συνδυάζονται είτε με ήπια υβριδική ή plug-in υβριδική τεχνολογία. Σε ό,τι αφορά την τελευταία, εκτός από τις περισσότερες σχετικές εκδόσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές θα επωφεληθούν από νέα μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία η οποία αναμένεται να εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως και 100 χλμ. εξασφαλίζοντας σημαντική μείωση στα μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ιδιαιτέρως εκτεταμένες θα είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου αναμένεται πλήρης αναμόρφωση με την συνδρομή των μεγαλύτερων ψηφιακών οθονών που έχει στη διάθεσή της η Skoda για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και τον πίνακα οργάνων. Αναμενόμενα, θα απαντούν σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις σε επίπεδο συνδεσιμότητας και διασύνδεσης ενώ αν λάβει υπόψη κανείς την θέση του Superb στην γκάμα της Skoda, την εικόνα θα συμπληρώσουν έξυπνες εφαρμογές και gadgets που μαζί με τα προσεγμένα υλικά θα επιχειρήσουν να δώσουν στο επιβλητικό μοντέλο τον χαρακτήρα που του αρμόζει.

Sports in

Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Το ελληνικό «χρυσάφι» του Μεντιλίμπαρ

Η ευλογημένη γενιά του Youth League είναι εδώ διεκδικώντας. Και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιβεβαιώνει πως…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024