Τούρκος διπλωμάτης: Ελλάδα και Τουρκία να ενωθούν απέναντι στον… «κοινό εχθρό»
Ο τούρκος διπλωμάτης φαίνεται πως βρήκε έναν εντελώς διαφορετικό διπλωματικό τρόπο για να μονοιάσει τις δύο πλευρές.
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- Ακόμη περισσότερες «καταστροφές» στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν υπόσχεται ο Πούτιν
- «Είσαι ενδοτικός», «Μην είσαι κατά συρροή δειλός»: Συνεχίζεται ο πόλεμος Νετανιάχου και Γκαντζ
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
Να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές που έχουν τόσο χρόνια και να ενωθούν απέναντι στον «κοινό εχθρό» κάλεσε τις δύο πλευρές ο τούρκος διπλωμάτης, Ουμούτ Ατσάρ.
Μόνο που η πρόθεσή του είναι προφανώς χιουμοριστική, καθώς ο κοινός εχθρός είναι τα… ντολμαδάκια.
Despite our differences I still believe that Turks & Greeks should unite against common enemy. 😎
🇹🇷🧿🇬🇷 pic.twitter.com/Ll9D0HzWJR
— 🇹🇷 Umut Acar (@AcarUmut) September 19, 2022
Ο τούρκος διπλωμάτης φαίνεται πως βρήκε έναν εντελώς διαφορετικό διπλωματικό τρόπο για να μονοιάσει τις δύο πλευρές στρέφοντας το θέμα συζήτησης στο φαγητό.
Άλλωστε τα ντολμαδάκια είναι ένα φαγητό που όντως θα μπορούσε να κάνει Έλληνες και Τούρκους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αφήσουν στην άκρη τις… γκρίνιες.
Ντολμάς: Το φαγητό της Ανατολής
Για όσους δεν γνωρίζουν μάλιστα τον ντολμά τον συναντάμε στην Ελληνική κουζίνα, στην τουρκική αλλά και στις γύρω περιοχές όπως στη Ρωσία, στη Μέση Ανατολή, στη Καυκασία και στην Κεντρική και Νότια Ασία.
Ίσως ο πιο γνωστός είναι αυτός, που παρασκευάζεται με αμπελόφυλλα, ενώ στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται επίσης φύλλα μαρουλιού και λάχανου για να τυλιχτεί η γέμιση.
Εκτός Ελλάδας, με τη λέξη ντολμάς αναφέρονται και γεμιστά πιάτα όπου γεμίζονται άλλα λαχανικά, όπως κρεμμύδι, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, ντομάτα και πιπεριά. Οι ντολμάδες με κρέας γενικά σερβίρονται ζεστοί, συχνά με σάλτσα ή αυγολέμονο.
Οι νηστίσιμοι γενικώς σερβίρονται κρύοι, αν και στο Ιράν τρώγονται και με τους δύο τρόπους.
Νηστίσιμοι και μη συχνά τρώγονται με γιαούρτι. Σε ένα μικρό χωριό,την Νικήσιανη Καβάλας γιορτάζουν οι κάτοικοι του χωριού κάθε χρόνο τον Ιούνιο , κάνοντας την «γιορτή του σαρμά».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις