Οικονόμου: «Fake news και χυδαία προπαγάνδα» η ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ
«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται» σημειώνει ο Οικονόμου
Για μία «πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news, πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και χυδαίας προπαγάνδας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την ομιλία του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σημείωσε δε ότι οι ισχυρισμοί Ερντογάν ήταν τελείως ανυπόστατοι και δεν εδράζονται στην πραγματικότητα.
«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Τουρκία συστηματικά παραβιάζει διεθνείς Συνθήκες, που η ίδια έχει υπογράψει, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάνοντας πλάτες σε λαθροδιακινητές, σε εκείνους, δηλαδή, που βάζουν ανθρώπους σε βάρκες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, σε αντίθεση με το ελληνικό Κράτος που σώζει ανθρώπινες ζωές και που φυλάει, ως οφείλει, τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται και προφανώς δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες, από όσα ανυπόστατα ειπώθηκαν χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης. ‘Αλλωστε, είναι γνωστό ότι η ιστορία έχει αναδείξει ποιος γέννησε τον ανθρωπισμό και ποιος βαρύνεται με γενοκτονίες, με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας – σύμφωνα με το ΑΠΕ – ότι η τα αντανακλαστικά της Ελλάδας είναι έτοιμα για να αντιδράσουμε. «Αυτό γίνεται και στον Έβρο, αυτό γίνεται και στο Αιγαίο».
Να προβληματιστεί η αντιπολίτευση
Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η ομιλία Ερντογάν αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις με τη ΜΚΟ που αναγνώρισε ότι οι 38 μετανάστες – πρόσφυγες δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος, «οφείλουν να προβληματίσουν ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να επαναπροσδιορίσει τις συντεταγμένες της σε ό,τι αφορά στην τοποθέτησή της στα ζητήματα αυτά».
«Κάπου πρέπει να μπαίνουν όρια, όταν αντί να αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση, αντιπολιτεύεσαι την πατρίδα σου, υιοθετώντας επιχειρήματα, προπαγάνδα, θέσεις που εκπέμπουν δυνάμεις αλλότριες προς την Ελλάδα και που αποδεικνύεται στο τέλος της ημέρας ότι είναι ψεύτικες και κίβδηλες» τόνισε.
Επίσης υπογράμμισε ότι δεν διανοείται ότι θα υπάρξει αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος στην Ελλάδα που θα επιδιώξει να μην έχουμε ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις της απέναντι πλευράς. «’Αλλο είναι η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, άλλο είναι το μένος προς τον Μητσοτάκη, άλλο είναι να υιοθετούμε επιχειρήματα και να δίνουμε πατήματα σε δυνάμεις αλλότριες προς τη χώρα» υπογράμμισε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις και ανοιχτά τα παράθυρα στο διάλογο. «Βεβαίως, πάντα υπάρχουν όρια και το χθεσινό κρεσέντο χυδαιότητας, υπερβολής, ψεύδους ήταν κάτι που, προφανώς, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Το γεγονός, όμως, είναι ότι όσο η Τουρκία επιμένει σε αυτή την τακτική της διαστρέβλωσης, των ψεμάτων, της χυδαιότητας, τόσο ενισχύεται η άποψη της διεθνούς κοινής γνώμης ότι εδώ έχουμε έναν εταίρο του ΝΑΤΟ, έναν σύμμαχο, μία χώρα, η οποία κοιτάζει σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που θέλει η διεθνής και η παγκόσμια κοινότητα. Τόσο εδραιώνεται η πεποίθηση όλων ότι πράγματι, η χώρα, αυτά που λέει, αυτά που διεκδικεί, αυτά που ισχυρίζεται εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα είναι μια δύναμη σταθερότητας ικανή και λόγω της πολιτικής της ισχύος, αλλά και λόγω της πολύ ενισχυμένης αποτρεπτικής της ικανότητας, να ανταπεξέλθει στην οποιαδήποτε πρόκληση» είπε.
Για την απεργία στα Μέσα Μεταφοράς
Για την απεργία στα Μέσα Μεταφοράς υπογράμμισε ότι εκτός από το δικαίωμα της απεργίας, υπάρχει και ένα ελάχιστο που πρέπει να ικανοποιείται στο να μπορούν οι άνθρωποι να πάνε στις δουλειές τους ή να ανταποκρίνονται σε κάποιες έκτακτες ανάγκες. «Αυτό δεν εφαρμόζεται και πρέπει να δει εκεί η Δικαιοσύνη πώς θα εφαρμόσει τον νόμο και τι ακριβώς θα γίνει. Αλλά για μένα το μείζον και το κύριο είναι αλλού. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να είναι -χωρίς να θέλω να κάνω υποδείξεις- πολύ πιο προσεκτικές όταν παίρνουν την απόφαση της μαζικής απεργίας, κυρίως σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, που αφορούν όλο τον κόσμο, που αφορούν αυτόν που προσπαθεί να πάει στη δουλειά του» υπογράμμισε.
«Αξιοποιώντας την εμπειρία, εάν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις στον νόμο πρέπει να τις δούμε. Υπάρχουν και δομικά ζητήματα που πρέπει να δει κανείς σε μια ισορροπία, που, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι εύθραυστη. Από τη μια υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία, από την άλλη πρέπει να προστατεύεται και το κοινωνικό σύνολο. Πρέπει να δούμε έναν τρόπο πιο αποτελεσματικό. Επαναλαμβάνω και πάλι, διότι είναι ευαίσθητα ζητήματα αυτά: Το δικαίωμα στην απεργία υπάρχει, είναι ιερό. Κατοχυρώνεται συνταγματικά. Πρέπει, όμως, να συμφωνήσουμε εάν κάποιες στιγμές ορισμένα ελάχιστα πράγματα, σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση βασικών αναγκών, τουλάχιστον για κάποιες ώρες, πρέπει να γίνονται. Είμαστε στην κατεύθυνση να δούμε τι από αυτά που έχουν ψηφιστεί, δεν δουλεύουν σωστά. Και δεν δουλεύουν σωστά με ευθύνη ποιου. Από την άλλη πλευρά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να είναι πιο ευαισθητοποιημένες στις αποφάσεις που παίρνουν» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις