Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αποζημιώσεις στους ξένους εργάτες ζητούν ανθρωπιστικές οργανώσεις

Αποζημιώσεις στους ξένους εργάτες ζητούν ανθρωπιστικές οργανώσεις

O εκλέκτορας της Γερμανίας Χάνσι Φλικ προστίθεται {CR}στους επικριτές της ανάθεσης του Μουντιάλ στο Κατάρ

Δύο μήνες μας χωρίζουν από τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και οι αντιδράσεις για την ανάληψη της διοργάνωσης από το μικρό εμιράτο όχι μόνο δεν έχουν καταλαγιάσει, αλλά παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Σε συνέντευξή του στη «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» ο εκλέκτορας της Εθνικής Γερμανίας Χάνσι Φλικ εξέφρασε την άποψη: «Ηταν σωστό που δόθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ;

Αυτή η ερώτηση θα έπρεπε να είχε απαντηθεί πολύ νωρίτερα με ένα «όχι». Είναι γεγονός ότι στο Κατάρ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βιωσιμότητας πολλά δεν είναι σωστά, είναι προφανές».

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα προτρέπουν τους χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου να πιέσουν τους διοργανωτές να αποζημιώσουν τους μετανάστες εργαζόμενους για φερόμενες καταχρήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευής των υποδομών της διοργάνωσης.

Τέσσερις από τους 14 χορηγούς, οι AB InBev, Adidas, Coca-Cola και McDonald’s έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους για οικονομική αποζημίωση. Οι υπόλοιπες δέκα τηρούν σιγήν ιχθύος.

Ο Χασάν αλ Ταβάντι, γενικός γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το εμιράτο έχει δεσμευτεί να καταβάλει 28 εκατ. δολάρια στους μετανάστες εργάτες που έδωσαν παράνομα αμοιβές σε ατζέντηδες στην πατρίδα τους για να εργαστούν στο Κατάρ.

Υπέρ της αποζημίωσης των εργατών που έπεσαν θύματα εργασιακής κακοποίησης τάσσεται και ο εκλέκτορας της Εθνικής Ολλανδίας Λουίς φαν Γκάαλ. «Φυσικά και υποστηρίζω την αποζημίωση και πιστεύω πως αυτό πρέπει να γίνει, ειδικά αν σκεφτείτε τα δισεκατομμύρια, εννοώ εκατομμύρια που η FIFA θα έχει κέρδη από τη διοργάνωση.

Αν είναι τόσο έξυπνοι για να οργανώσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να ανταποκριθούν σε όλα όσα έπονται μιας τέτοιας απόφασης», δήλωσε ο διάσημος ολλανδός προπονητής.

Sports in

Εύκολη κλήρωση για την ΑΕΚ στο 3ο προκριματικό του Conference League

Η ΑΕΚ έμαθε το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League αν προκριθεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024