Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εύθραυστη ανακωχή στη Γαλλία

Εύθραυστη ανακωχή στη Γαλλία

O Kιλιάν Εμπαπέ είναι κάθετος όσον αφορά στην απαίτηση δικαιωμάτων εικόνας για τις διαφημίσεις χορηγών της γαλλικής ομοσπονδίας και, όπως φαίνεται, έχει μαζί του και τους συμπαίκτες του

Απειλητικά σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από την Εθνική Γαλλίας δύο μήνες πριν από τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, παρά την απόφαση της ομοσπονδίας (FFF) και του Κιλιάν Εμπαπέ να ρίξουν τους τόνους μετά την τελευταία αντιπαράθεσή τους για τη χρήση των δικαιωμάτων εικόνας των διεθνών ποδοσφαιριστών.

Τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν πως δεν πρόκειται να φωτογραφηθεί σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα, η FFF ανέκρουσε πρύμναν κάνοντας γνωστό πως «θα αναθεωρήσει το συντομότερο δυνατόν τη συμφωνία για τα δικαιώματα εικόνας που τη δεσμεύει με τους παίκτες της εθνικής ομάδας».

Ο Εμπαπέ ανακοίνωσε μποϊκοτάζ της φωτογράφισης επειδή η ομοσπονδία όχι μόνο δεν τροποποίησε τη συλλογική σύμβαση που διέπει τα δικαιώματα της γαλλικής ομάδας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και για τη δήλωση του προέδρου της FFF Νοέλ Λε Γκρετ πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται μέχρι τη διεξαγωγή του Μουντιάλ.

Μαζί του οι αρχηγοί

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις στις οποίες συμμετείχαν ο Λε Γκρετ, ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντιντιέ Ντεσάν, ο διευθυντής μάρκετινγκ Φρανσουά Βασέρ, ο Εμπαπέ και οι αρχηγοί Γιορίς και Βαράν. Οι δύο τελευταίοι στάθηκαν στο πλευρό του συμπαίκτη τους.

Για πολύ καιρό ο Εμπαπέ δίνει αγώνα για την τροποποίηση των συμβάσεων, γιατί δεν επιθυμεί να συνδέεται η εικόνα του με χορηγούς που είτε είναι ανταγωνιστικοί με τις εταιρείες που ο ίδιος εκπροσωπεί, είτε γιατί διαφωνεί με όσα προωθούν, όπως είναι το έτοιμο φαγητό ή στοιχηματικές εταιρείες.

Τον Μάρτιο είχε μποϊκοτάρει ένα μάρκετινγκ event για την ομοσπονδία, αλλά ο Λε Γκρετ πίστευε πως τελικά ο Εμπαπέ θα υποχωρούσε.

Η τρέχουσα συμφωνία που υπογράφηκε το 2010 προβλέπει οι παίκτες να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μάρκετινγκ με τους χορηγούς της ομάδας και σε αντάλλαγμα να λαμβάνουν από 25.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν. Ο Εμπαπέ και οι σύμβουλοί του το θεωρούν κι αυτό άδικο γιατί η εικόνα κάποιων παικτών που είναι πιο γνωστοί χρησιμοποιείται περισσότερο από άλλους.

Η κόντρα του Εμπαπέ με την ομοσπονδία, για την οποία κανείς δεν γνωρίζει πώς θα καταλήξει, αποτελεί ένα ακόμα σύννεφο πάνω από την προετοιμασία των Μπλε για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα σκάνδαλα

Η «Εκίπ» έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου λόγω των συνεχόμενων σκανδάλων που δεν αφήνουν την ομάδα να ηρεμήσει. Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση εκβιασμού του Πολ Πογκμπά από τον αδερφό του Ματίας, ο οποίος κατήγγειλε τον άσο της Γιούβε πως προσπάθησε να κάνει ξόρκια στον Εμπαπέ για να τραυματιστεί, και τα πρόσφατα δημοσιεύματα του «So Foot» για σεξουαλικά σκάνδαλα στο γαλλικό ποδόσφαιρο προκαλούν πονοκέφαλο στον Ντεσάν.

Σε όλα αυτά να προστεθούν και οι πολλοί τραυματισμοί βασικών παικτών, όπως των Πογκμπά, Καντέ, Κιμπεμπέ, Λούκας Ερνάντες, Κομάν, Μπενζεμά, Ραμπιό και Κονατέ, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την προετοιμασία της ομάδας.

Στο τρέχον παράθυρο για διεθνείς αναμετρήσεις θα διεξαχθούν αγώνες του Nations League οι οποίοι ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθούν από τους προπονητές ως τεστ για το Μουντιάλ, αφού στη συνέχεια δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες για φιλικά παιχνίδια πριν από τη διοργάνωση.

Η κάτοχος του Nations League Γαλλία υποδέχεται την Πέμπτη την Αυστρία στο Σταντ ντε Φρανς και χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Β’ κατηγορία.

Τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει και η Αγγλία, που είναι επίσης τελευταία στον όμιλό της και παίζει την Παρασκευή με την Ιταλία στο Μεάτσα.

Τα Τρία Λιοντάρια αντιμετωπίζουν κι αυτά προβλήματα στην προετοιμασία τους από τους πολλούς τραυματισμούς, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να αναγκάζεται να καλέσει εσπευσμένα τον αρχηγό της Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον στη θέση του Κάλβιν Φίλιπς που θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Πρόβλημα αποτελεί και ο Μαγκουάιρ που έχει χάσει τη θέση του στην άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Ερωτηματικό παραμένει επίσης αν ο Φερνάντο Σάντος θα συνεχίσει να δίνει στον Κριστιάνο Ρονάλντο φανέλα βασικού ή θα τον αποσύρει στον πάγκο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της επόμενης Τρίτης ανάμεσα στην Ισπανία και την Πορτογαλία, στο πιο δυνατό παιχνίδι προετοιμασίας πριν από το Μουντιάλ.

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024