ΣΕΚ: Άμεσα ουσιαστική στήριξη της κτηνοτροφίας- πτηνοτροφίας
Η καταστροφή της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας δεν θα είναι απειλή αλλά πραγματικότητα, προειδοποιεί ο ΣΕΚ.
- Συνεχίζεται ο «πόλεμος» καταγγελιών στον ΣΥΡΙΖΑ για νοθεία - Τη σκυτάλη παίρνει η Επιτροπή Νομιμοποίησης
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- Ακρόαση Τζιτζικώστα: «Βγάλτε τον έξω» φώναζε η Βόζεμπεργκ όταν επιχείρησε να ρωτήσει ο Παπαδάκης
- Έλα Έμχοφ και Ιβάνκα Τραμπ: Οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου προεκλογικού νομίσματος
Την αύξηση του ποσού των 89 εκατ. ευρώ για την στήριξη της κτηνοτροφίας που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), προτείνοντας το ποσό αυτό να φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ, καθώς και η τιμή πώλησης στα 1,80 ευρώ του πρόβειου γάλακτος.
«Κατ’ αρχήν το ποσό αυτό είναι πολύ λίγο για να αντιμετωπιστεί, έστω μέρος της τεράστιας αύξησης των τιμών των ζωοτροφών που ξεπερνάει το 100% και σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής της ενέργειας (πετρέλαιο-φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια) δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα αύξησης του κόστους παραγωγής που παρά την αύξηση των τιμών γάλακτος και κρέατος (25-30%) δεν αντιμετωπίζεται χωρίς την ουσιαστική και γενναία στήριξη των κτηνοτρόφων – πτηνοτρόφων και μελισσοκόμων από την πολιτεία», επισημαίνει ο ΣΕΚ σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.
Διαβάστε επίσης: Σταϊκούρας: Μέτρα 149 εκατ. ευρώ για αγρότες και κτηνοτρόφους
Όσον αφορά τις τιμές πώλησης του αιγοπρόβειου γάλακτος για τη νέα σεζόν, όπως σημειώνει ο ΣΕΚ, «μετά από συναντήσεις, διαβουλεύσεις – ημερίδες που έχουμε κάνει τους τελευταίους δύο μήνες και με την συμμετοχή πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών –Συλλόγων και κτηνοτρόφων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ζητάμε τιμές 1,80 ευρώ για το πρόβειο και το 80% αυτής της τιμής για το γίδινο, ως κατώτερη τιμή εκκίνησης, με δεδομένο ότι το μέσο κόστος ενός κιλού π̟ρόβειου γάλακτος είναι 1,64 ευρώ χωρίς να υπολογίζεται η εργασία μας. Ζητάμε τη στήριξή σας γιατί αν δεν γίνουν αυτά τα ελάχιστα που αναφέρονται πιο πάνω, η καταστροφή της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας δεν θα είναι απειλή αλλά πραγματικότητα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις