Κρυπτονομίσματα: Ξεπέρασε και πάλι το 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της αγοράς
H τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια, με κέρδη άνω του 7%
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- «Διαταραγμένη» χαρακτήρισε η κυβέρνηση τη νεαρή Ιρανή φοιτήτρια που γδύθηκε δημοσίως
- Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και εκρηκτικών υλών – Συνελήφθησαν 5 άτομα
- Τσουνάμι εκλογικής παραπληροφόρησης στα social media - Ανησυχία για «ξένο δάκτυλο»
Με τις κεφαλαιαγορές να καταγράφουν σημάδια προσεκτικής ανάκαμψης, μετά τη βουτιά των προηγούμενων ημερών, η αγορά των κρυπτονομισμάτων ενισχύεται σημαντικά την Τρίτη, και μάλιστα η συνολική της κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε και πάλι το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
H τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια, με κέρδη άνω του 7%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα, αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται να ξεφύγει από το στενό εύρος συναλλαγών του. Το Ether αυξήθηκε επίσης κατά περίπου 7% στα 1.389,75 δολάρια.
Διαβάστε επίσης: Κρυπτονομίσματα: Εκατομμυριούχος στα 18… χρεοκοπημένος στα 22
Ωστόσο, το bitcoin δυσκολεύεται να βρει κατεύθυνση, καθώς από τα μέσα Ιουνίου διαπραγματεύεται μεταξύ 18.000 και 25.000 δολαρίων, μετά από μια βουτιά που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης, από την κορύφωσή της τον περασμένο Νοέμβριο.
Αυτή η πτώση της αγοράς προήλθε από τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες με στόχο τον έλεγχο του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού καθώς και από ένα κύμα χρεοκοπιών και ζητημάτων αφερεγγυότητας που διέσχισαν τη βιομηχανία κρυπτογράφησης.
Αν και μέχρι στιγμής τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν παράλληλη πορεία με αυτή των χρηματιστηρίων, είναι ενδιαφέρον ότι το ράλι του bitcoin, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, συνέβη παρά την πτώση των αμερικανικών μετοχών με τον S&P 500 να κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο του 2022. Πάντως, σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών κινούνται ανοδικά.
Μάλιστα τον περασμένο μήνα τα ψηφιακά νομίσματα αποδείχθηκαν πιο ανθεκτικά από τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι τα χειρότερα μπορεί να έχουν περάσει για τα κρυπτονομίσματα: ο δείκτης MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 σημείωσε πτώση περίπου 1% εκείνη την περίοδο έναντι απωλειών 6% για τα παγκόσμια ομόλογα, πάνω από 10% για τις παγκόσμιες μετοχές και 11% για τα εμπορεύματα.
Πηγή ΟΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις