Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακόπηκε για τις 7 Οκτωβρίου
Η σημερινή διαδικασία κύλησε με ενστάσεις από τη πλευρά των κατηγορουμένων, ενώ πολλές φορές δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης μέσα στο ακροατήριο
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Απίστευτο περιστατικό σε κηδεία: 20χρονος χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια των ιερέων
Στην επόμενη δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου, η Μάγδα Φύσσα θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σηματοδοτώντας έτσι τη έναρξη της ουσιαστικής διερεύνησης της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή.
Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα αλλά τελικά επιλέχθηκε η επόμενη δικάσιμος ώστε να έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα με τη μικροφωνική εγκατάσταση στην αίθουσα ώστε να είναι εφικτό να ακούγεται η μάρτυρας από όλους τους παράγοντες της δίκης και να μην παρεμποδίζεται η αρχή της δημοσιότητας.
Στιγμές έντασης
Η σημερινή διαδικασία κύλησε με ενστάσεις από τη πλευρά των κατηγορουμένων, ενώ πολλές φορές δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης μέσα στο ακροατήριο.
Ο κατηγορούμενος Νίκος Μιχαλολιάκος μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαδέλη υπέβαλε ένσταση ακυρότητας της κλήσης για το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι αυτή επεδόθη τη χρονική περίοδο που ο κατηγορούμενος βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω κορωνοιου.
Επιπλέον, προβλήθηκε και ένσταση πλαστότητας επισημαίνοντας ότι δεν είναι η δίκη του υπογραφή.
Το δικαστήριο, ωστόσο, ομόφωνα μετά από πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Στεφανάτου απέρριψε το αίτημα Μιχαλολιάκου κλείνοντας το σχετικό κεφάλαιο.
Στη συνέχεια η υπεράσπιση ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει απαράδεκτη τη έφεση που είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα εφετών Στέλιο Κωσταρέλλο κατά της πρωτόδικης απόφασης ως προς το ύψος των ποινών για συγκεκριμένους κατηγορουμένους για τους οποίους είχε τη γνώμη ότι θα έπρεπε να τους είχε επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή για τις πράξεις που κηρύχθηκαν ένοχοι με βάση της ιστορικής απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδόθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 υπό την πρόεδρο, σημερινή αρεοπαγίτη, Μαρία Λεπενιώτη.
Πρώτος έβαλε κατά του παραδεκτού της εισαγγελικής έφεσης ο Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω της συνηγόρου του Βασιλικής Πανταζή, η οποία εξέθεσε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η έφεση του εισαγγελέα είναι απαράδεκτη.
«Στο πρόσωπο μου δεν υπάρχει ειδική εμπεριστατωμένη αιτιολογία αλλά ψευδή αιτιολογία. Η δήλωση που επικαλείται ο εισαγγελέας δεν είναι δική μου αλλά του πολιτικού κόμματος. Εγώ την ίδια ημέρα έκανε καταδικαστικές δηλώσεις για αυτό το κακό έγκλημα. Εχει πάρει δύο γραμμές από ιστοσελίδα που δεν είναι δική μου .Οι τοποθετήσεις αυτές διαφέρουν. Υπάρχουν ψεύδη στην υπόθεση» ισχυρίστηκε ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ήταν παρών σήμερα στο εδώλιο.
Την ίδια ένσταση του απαράδεκτου της εισαγγελικής έφεσης υποστήριξαν οι Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παπάς ,Μάρκος Ευγενικός ,Ιωάννης Λαγός , Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Δ.Αγριογιάννης βρίσκεται από χθες σε απεργία πείνας, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Μετά την απόρριψη της ένστασης ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο καταδικασμένος έλαβε τον λόγο ισχυριζόμενος πως αρνείται και αποκρούει την κατηγορία την οποία χαρακτήρισε «ανυπόστατη, αβάσιμη, κακόβουλη που προσβάλλει την προσωπικότητα μου και τους κανόνες Δικαίου», έκανε λόγο για «πολιτική διαχείριση ποινικής υπόθεσης» και υποστήριξε ότι στόχος της όλης υπόθεσης είναι να πλήξει τις φωνές που θίγουν εθνικά θέματα.
Τον λόγο έλαβε και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος διά της υπεράσπισης του ζήτησε και πάλι αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Αναφέροντας πως γνωρίζει ότι η αίτηση του θα απορριφθεί, ο κρατούμενος ευρωβουλευτής, χρησιμοποιώντας σημειώσεις που είχε, επανέλαβε και πάλι τους ισχυρισμούς του περί πολιτικής δίκης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις