Πλεύρης για μελέτη Λύτρα: Ο Τσίπρας επέλεξε να συνταχθεί με Πολάκη και τις αντιεμβολιαστικές του απόψεις
«Όλες οι επιστημονικές μελέτες, που γίνονται, αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου» σχολίασε ο Θ. Πλεύρης για τη μελέτη Λύτρα και το σχόλιο Τσίπρα
Όλες οι επιστημονικές μελέτες που γίνονται αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Υγείας δηλώνει ο Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την μελέτη Λύτρα και επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι θεωρούσε ότι η διασωλήνωση εντός και εκτός ΜΕΘ δεν έχει καμία διαφορά στη θνητότητα.
Αξιολογούνται από το υπουργείο
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για την ανάρτηση Τσίπρα σχετικά με τη μελέτη Λύτρα έχει ως εξής:
- Διαβάστε επίσης Παίδων «Αγία Σοφία»: Απεργία από τους γιατρούς σήμερα – Διεκδικούν άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων
«Η χώρα μας σύμφωνα με τα πλέον επίκαιρα στοιχεία του ECDC και του Euromomo φέτος το καλοκαίρι είχε την 5η χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη και συνολικά, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως έχει επιβεβαιώσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει σημειώσει τη 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 με όρους υπερβάλλουσας θνησιμότητας.
»Από την αρχή της πανδημίας εξάντλησαμε όλες τις δυνατότητες αύξησης κλινών ΜΕΘ υπερδιπλασιάζοντας τες με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
»Όλες οι επιστημονικές μελέτες, που γίνονται, αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου και στο σύνολο τους αναδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί όπλο για την αποφυγή της βαριάς νόσησης και της διασωλήνωσης.
»Σήμερα ενώ ο κ. Ξανθός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή εξέθεσε τον κ. Πολάκη για τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές του ανάρτησεις, ο κ. Τσίπρας με ανάρτηση του επέλεξε για μία ακόμη φορά να συνταχθεί με τον κ. Πολάκη και να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις».
Τι έδειξε η μελέτη Λύτρα
Η μελέτη Λύτρα έδειξε ότι για τους ασθενείς που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, η θνητότητα φτάνει το 97,7%, διπλάσια σε σχέση με όσους διασωληνόνται σε ΜΕΘ. Ωστόσο το εύρημα αυτό χρήζει προσεκτικής ερμηνείας, δεδομένου ότι οι ασθενείς που τείνουν να μένουν εκτός ΜΕΘ είναι ακριβώς οι ασθενείς που δεν έχουν μεγάλη πιθανότητα επιβίωσης.
Επίσης αύξηση κατά 64% στην πιθανότητα θανάτου για τους ασθενείς Covid-19 που διασωληνώνονται εκτός Αττικής διαπιστώνει μελέτη του καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θεόδωρου Λύτρα, η οποία έρχεται ως συνέχεια της πολυσυζητημένης έρευνας που είχε δημοσιεύσει πέρυσι μαζί με τον Σωτήρη Τσιόρδα.
- Τραμπ και ελληνοτουρκικά – Τι πιστεύουν οι Έλληνες, ένας πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και ένας πανεπιστημιακός
- Χτύπημα Ουκρανίας στη Ρωσία με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS
- Masdar: Με όχημα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχεδιάζει off shore αιολικά και φωτοβολταϊκά 6 GW σε Ελλάδα και Ισπανία
- Διαγραφή Σαμαρά: Κάνει ζυμώσεις για κόμμα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
- Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία
- Τραμπ: Καυγάς Μασκ με δικηγόρο και συνεργάτη του νέου προέδρου