Μυστηριώδης εξαφάνιση βρετανού αστρονόμου
Η οικογένεια του βρετανού επιστήμονα, η οποία έχει απευθύνει εκκλήσεις για βοήθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναμένεται να φθάσει στη Χιλή τις επόμενες ώρες
- Η Google πιέζεται να πουλήσει το Chrome, η OpenAI αναπτύσσει δικό της browser
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι αλλαγές στη λειτουργία των Airbnb και η ανατροπή στις μισθώσεις
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
Οι αρχές της Χιλής ερευνούν μια ορεινή περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας, αναζητώντας τον βρετανό αστρονόμο Τόμας Μαρς, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μυστηριωδώς στις 16 Σεπτεμβρίου από ένα παρατηρητήριο που επισκέφθηκε στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας.
Σωστικά συνεργεία, αστυνομικοί και στρατιώτες «χτενίζουν» την ορεινή περιοχή γύρω από το αστρονομικό παρατηρητήριο Λα Σίγια, που βρίσκεται σχεδόν 600 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο, αναζητώντας τον 60χρονο ερευνητή του πανεπιστημίου Γουόρικ.
Διαβάστε επίσης: Τραγική κατάληξη – Νεκρός 25χρονος που είχε εξαφανιστεί από τον Άλιμο
Η γιγαντιαία επιχείρηση, με τη συμμετοχή drones και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, δεν έχει αποφέρει καρπούς μέχρι στιγμής.
Ωστόσο οι αρχές δεν έχουν χάσει την αισιοδοξία τους ότι ο Μαρς μπορεί να βρεθεί ζωντανός.
Ανέγγιχτο το δωμάτιό του
Το δωμάτιο όπου διέμενε ήταν ανέγγιχτο και όλα τα υπάρχοντά του βρέθηκαν εκεί. Τα κλειδιά του Μαρς εντοπίστηκαν σε έναν δρόμο που οδηγεί στο αστρονομικό παρατηρητήριο.
Ο Τόμας Μαρς ταξίδεψε στο αστρονομικό παρατηρητήριο Λα Σίγια μαζί με έναν διδακτορικό φοιτητή από το Γουόρικ της Αγγλίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο φοιτητής έχει δώσει κατάθεση σε ανακριτή, αλλά το γραφείο του εισαγγελέα αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.
Η οικογένεια του βρετανού επιστήμονα, η οποία έχει απευθύνει εκκλήσεις για βοήθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναμένεται να φθάσει στη Χιλή τις επόμενες ώρες.
Τα τρία τηλεσκόπια στο παρατηρητήριο Λα Σίγια, που διαχειρίζεται ο ευρωπαϊκός οργανισμός αστρονομικών ερευνών στο νότιο ημισφαίριο (European Southern Observatory – ESO), βρίσκονται στο νότιο άκρο της ερήμου Ατακάμα, σε υψόμετρο 2.400 μέτρων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις