Πούτιν: «Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας» η δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream
Ο Ερντογάν προέτρεψε τον Πούτιν του να παρατείνει τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε την Πέμπτη ότι η πιθανολογούμενη δολιοφθορά που προκάλεσε τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, αντιπροσωπεύουν «πράξη διεθνούς τρομοκρατίας».
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πούτιν «εξέφρασε τις απόψεις του για αυτήν την άνευ προηγουμένου πράξη δολιοφθοράς, στην πραγματικότητα μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας, κατά των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Αναγκαία η εφαρμογή της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε στον τούρκο ομόλογό του ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή της συμφωνίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, συμπεριλαμβανομένης της άρσης των περιορισμών για τη μεταφορά ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων στις διεθνείς αγορές.
Ο τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τον ρώσο ομόλογό του να παρατείνει τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών, η ισχύς της οποίας λήγει στα τέλη Νοεμβρίου και μπορεί να ανανεωθεί με την υποστήριξη της Ρωσίας και των υπολοίπων τριών πλευρών (Ουκρανία, Τουρκία και ΟΗΕ).
Ο Ερντογάν ζήτησε να δοθεί ευκαιρία στη διπλωματία
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε επίσης με τον Πούτιν το θέμα της προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία — για το οποίο έχει εκφράσει την αντίθεσή του — ενώ κάλεσε τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου να δώσει άλλη μια ευκαιρία στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ
- Ισραήλ: «Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην επιστροφή των ομήρων» λέει ο νέος υπουργός Άμυνας
- ΗΠΑ: Σε ποιες πολιτείες γίνεται μάχη για την πρωτιά – Ποιες πολιτείες θα κριθούν από μια χούφτα ψήφους
- Σπόρτινγκ: Οπαδοί και διοίκηση είπαν το δικό τους «ευχαριστώ» στον Αμορίμ (pics)
- Το δίλημμα Χάρις ή Τραμπ και οι σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας
- Χάρις ή Τραμπ; Ένας ιπποπόταμος… προβλέπει τον νικητή
- Ισραήλ: Καμπανάκι ΔΝΤ για τις επιπτώσεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας