Τζούλι Άντριους: Η κακοποιητική σχέση με τον πατριό, ο άγνωστος φυσικός πατέρας
Οι σεξουαλικές προσεγγίσεις από τον ίδιο της τον πατριό -«πρέπει να σου μάθω πώς να φιλάς σωστά»-, η σοκαριστική αποκάλυψη σχετικά με τον πραγματικό της πατέρα. Ταλαντούχα τραγουδίστρια και ερμηνεύτρια από μικρή ηλικία, λίγοι άνθρωποι γνώριζαν πόσο δύσκολα ήταν τα παιδικά χρόνια της Τζούλι Άντριους μέχρι που δημοσίευσε το 2008 τα απομνημονεύματά της.
- Η αχίλλειος πτέρνα υπάρχει αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί ο Έκτορας
- Κύμα οργής από τους κατοίκους της Μαγιότ εναντίον του Μακρόν - «Δεν φταίω εγώ για τον κυκλώνα!»
- Αμφίβια ποντίκια και αλλόκοτα ψάρια μεταξύ δεκάδων νέων ειδών στον Αμαζόνιο
- Συνελήφθησαν ανήλικοι και οι γονείς τους μετά από επίθεση σε ναυτικό - Τον χτύπησαν με γκλοπ
«Ακούω και ξεχνάω. Βλέπω και θυμάμαι. Κάνω και καταλαβαίνω» έλεγε η Μαίρη Πόππινς. Ταλαντούχα τραγουδίστρια και ερμηνεύτρια από μικρή ηλικία, λίγοι άνθρωποι γνώριζαν πόσο δύσκολα ήταν τα παιδικά χρόνια της μέχρι που δημοσίευσε το 2008 τα απομνημονεύματά της.
Με εύρος τεσσάρων οκτάβων, η Τζούλι Άντριους είναι αναμφίβολα μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες και μαγνητικές παρουσίες της γενιάς της, τόσο στη σκηνή όσο και στην οθόνη. Ως Mαίρη Πόππινς στην ομώνυμη μεταφορά της Disney το 1964, η Άντριους εξύμνησε τις αρετές της αισιοδοξίας και της διατήρησης μιας θετικής προοπτικής στη ζωή. Από την παιδική της ηλικία που πέρασε υπομένοντας τον γερμανικό βομβαρδισμό του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι διάφορες τραυματικές εμπειρίες από τα νεανικά της χρόνια, κανείς δεν γνώριζε την αξία αυτών των χαρακτηριστικών καλύτερα από την ίδια την Άντριους.
Ταλαντούχα τραγουδίστρια και ερμηνεύτρια από μικρή ηλικία, λίγοι άνθρωποι γνώριζαν πόσο δύσκολα ήταν τα παιδικά χρόνια της Τζούλι Άντριους μέχρι που δημοσίευσε το 2008 τα απομνημονεύματά της, «Home: A Memoir of My Early Years». Σχετικά με τη συγγραφή του βιβλίου, η ίδια δήλωσε στο ABC News: «Μερικές στιγμές ήταν πολύ δύσκολες. Αλλά μου φάνηκε ότι αν επρόκειτο να το γράψω, θα ήταν καλύτερα να το κάνω όσο πιο αληθινά μπορούσα».
Με τις βόμβες του πολέμου στα αυτιά της
Γεννημένη στην Αγγλία, την 1η Οκτωβρίου του 1935 ως Τζούλια Ελίζαμπεθ Γουέλς μεγάλωσε από τη μητέρα της και τον πατριό της, οι οποίοι ήταν επίσης καλλιτέχνες. Η μητέρα της, Μπάρμπαρα, χώρισε τον άνδρα που η Τζούλι πίστευε ότι ήταν ο πραγματικός της πατέρας στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα ξαναπαντρεύτηκε. Μέσω του πατριού της, Τεντ Άντριους, η νεαρή Τζούλι πήρε τα πρώτα μαθήματα τραγουδιού αποδεικνύοντας το απίστευτο εύρος και την υπέροχη χροιά της. Σύντομα τραγούδησε μαζί με τους γονείς της σε νούμερό τους στο βαριετέ.
Για οκτώ μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 1940 έως τον Μάιο του 1941, η γερμανική Luftwaffe υπέβαλε στρατηγικούς στόχους στο Ηνωμένο Βασίλειο – συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου των παιδικών χρόνων της Τζούλι Άντριους – σε τόπους μαζικών βομβαρδισμών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλά παιδιά απομακρύνθηκαν στην αγγλική ύπαιθρο. Οι ελλείψεις τροφίμων και τα δελτία τροφίμων ήταν συνηθισμένα, μεταξύ άλλων κακουχιών, για αυτούς που ζούσαν στα καταφύγια. Εκτιμάται ότι 43.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερα από ένα εκατομμύριο κτήρια υπέστησαν ζημιές, όπως σημειώνει η Britannica, για αυτό το ιστορικό διάστημα.
Και οι δύο γονείς της Άντριους ήταν αλκοολικοί
Εκτός από το άγχος και τον φόβο που προκάλεσε ο πόλεμος, η Άντριους είχε να αντιμετωπίσει ένα άλλο τέρας: τόσο η μητέρα όσο και ο πατριός της ήταν αλκοολικοί και βίαιοι απέναντί της αλλά και μεταξύ τους. Οι τρεις τους θα εμφανίζονταν ζωντανά στη σκηνή, διασκεδάζοντας τα στρατεύματα. Σε μια τέτοια σημαντική περίσταση, τραγούδησε για τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Μετά από αυτή την εμφάνισή της, η Άντριους θυμάται ότι υποκλίθηκε ακούγοντας το εξής: «Τραγούδησες υπέροχα απόψε».
«Ήταν η πρώτη γεύση της διασημότητας» έγραψε αργότερα η Άντριους στο βιβλίο της. Η υπερηφάνεια και η χαρά που ένιωσε η Άντριους εκείνη τη στιγμή δεν κράτησε πολύ. Περίπου την ίδια εποχή, οι παππούδες της από τη μητέρα της πέθαναν από σύφιλη. Για τον θάνατο της μητέρας της είπε αργότερα: «Ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και την κακοποιούσε, οπότε δεν είναι περίεργο που επέλεξε έναν κακοποιό άντρα».
Από μικρή στη σκηνή
Λίγο αργότερα, η Άντριους, η οποία αποκαλείτο «το παιδί-θαύμα με τη γουρουνοδουλειά», εργαζόταν επαγγελματικά και συνεισέφερε χρήματα για να στηρίξει την οικογένειά της. Το 1946 εμφανίστηκε στο βρετανικό ραδιόφωνο τραγουδώντας στο πλευρό του πατριού της και λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο West End του Λονδίνου σε ηλικία μόλις 12 ετών ενώ τη δεκαετία του 1950 εμφανίστηκε σε κάποια τηλεοπτικά σόου.
Η καριέρα της Τζούλι Άντριους στη μεγάλη οθόνη θα έπρεπε όμως να περιμένει λίγο ακόμα. Το γραφείο του Λονδίνου του χολιγουντιανού στούντιο Metro-Goldwyn-Mayer της έκανε δοκιμαστικό, αλλά δεν υπέγραψε συμβόλαιο μαζί της. Παρ’ όλα αυτά, η έφηβη Τζούλι παρέμεινε απασχολημένη με τις παραστάσεις που ονομάζονταν «pantos» ή παντομίμες, κάθε περίοδο των γιορτών. Λόγω του πολυάσχολου προγράμματός της, δεν τελείωσε ποτέ το λύκειο ούτε πήγε ποτέ στο κολέγιο.
Υπήρχαν ανάρμοστες προσεγγίσεις από τον πατριό της
Ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα της νεαρής ζωής της Τζούλι Άντριους συνέβη όταν ήταν μόλις 15 ετών, όπως καταγράφει στα απομνημονεύματά της. Ήταν τότε που ο πατριός της, Τεντ Άντριους, έκανε ακατάλληλες σεξουαλικές προτάσεις προς την έφηβη θετή του κόρη, ενώ ήταν μεθυσμένος. Στο βιβλίο της, η Άντριους αποκαλεί την εμπειρία αυτή φρικτή. Ήταν τόσο τραυματική, μάλιστα, που χρειάστηκε να βάλει σύρτη στην πόρτα της για να τον κρατήσει έξω. «Πρέπει πραγματικά να σου μάθω πώς να φιλάς σωστά» επέμενε αυτός.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πατριός της προσπάθησε να παρενοχλήσει τη θετή του κόρη. Όταν η Άντριους ήταν μόλις 9 ετών, φέρεται να την κάλεσε στο κρεβάτι μαζί του ένα κρύο βράδυ, ενώ η μητέρα της έλειπε. «Ας αγκαλιαστούμε» της είπε. Μόλις εκείνη ακολούθησε απρόθυμα, είπε: «Θα σου δείξω πώς αγκαλιάζω τη μαμά». Ισχυριζόμενη ότι ζεστάθηκε πολύ, η Άντριους δραπέτευσε και επέστρεψε στο δικό της κρεβάτι. «Κάτι σε αυτό δεν μου φάνηκε καθόλου σωστό» έγραψε αργότερα η Άντριους στο βιβλίο της.
Μόλις που γνώριζε τον πραγματικό της πατέρα
Εκτός από αυτές τις ακατάλληλες σεξουαλικές προσεγγίσεις από τον ίδιο της τον πατριό, η Άντριους βίωσε μια ακόμα σοκαριστική αποκάλυψη σχετικά με τον πραγματικό της πατέρα. Στην ηλικία των 14 ετών, την πήγε η μητέρα της σε μια κοινωνική υποχρέωση, όπου η νεαρή τραγουδίστρια συστήθηκε σε έναν άνδρα στον οποίο της είπαν ότι ήταν ο βιολογικός της πατέρας. Ο άνδρας αυτός δεν ήταν ο Έντουαρντ Γουέλς, ο άνδρας με τον οποίο χώρισε η μητέρα της όταν η Τούλι ήταν επτά ετών. Παρά τον χωρισμό, η Άντριους εξακολουθούσε να θεωρεί τον Γουέλς ως τον πραγματικό της πατέρα και η αποκάλυψη ότι δεν ήταν, αποτέλεσε τεράστιο σοκ. Η Άντριους δεν αποκάλυψε ποτέ το όνομα του πραγματικού βιολογικού της πατέρα, σύμφωνα με το ABC News.
Η Άντριους δήλωσε αργότερα ότι ξανασυνάντησε τον πραγματικό της πατέρα μόνο δύο φορές αλλά αλληλογραφούσε μερικές φορές μαζί του μέχρι τον θάνατό του. «Δεν ήξερα αν ο πατέρας μου ήξερε ότι ήταν ο πατέρας μου, οπότε δεν μπόρεσα ποτέ να μιλήσω γι’ αυτό μαζί του. Κι αν δεν το ήξερε; Γιατί να τον πληγώσω; Κι αν δεν ήταν αλήθεια;».
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα μετέπειτα προβλήματα της δικής της μητέρας με την ψυχική υγεία και την κατάθλιψη, άφησαν την Άντριους να φοβάται ότι και εκείνη θα μπορούσε να πάθει νευρικό κλονισμό. Έγραψε στο βιβλίο της ότι στην ηλικία των 14 ετών «άρχισα να ακούω φωνές στο κεφάλι μου τη νύχτα, μια τρελή φλυαρία, και ανησυχούσα ότι μπορεί να τρελαθώ».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις