Δύο ακόμα βαθμούς στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού. Στο πρώτο εντός έδρας ματς για τη νέα σεζόν, στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης (κεκλεισμένων των θυρών), οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με 28-25 της Πυλαίας, για την 3η αγωνιστική της Handball Premier.
Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο του ματς, είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος και με ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο έφτασαν και στο +6 επί των φιλοξενούμενων, συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα.
Στα 50 δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ (1-0), με τον Παπαδόπουλο, με τον Βέμπερ να «γράφει» το 2-1 (3:10). Η Πυλαία αντέδρασε και πέρασε μπροστά (2-5, 8:22), όμως Νιόκας μείωσε σε 6-4 στο 12ο λεπτό. Στο 16 λεπτά, ο Μπάουερ απέκρουσε πέναλτι, με τον Καραμπουρνιώτη να ισοφαρίζει (7-7) και τον Νιόκας να δίνει προβάδισμα 8-7 (18:29).
Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν (8-8) με πέναλτι και στη συνέχεια, πήραν ξανά «κεφάλι» στο σκορ (10-11), όμως οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν το ματς στα ίσια (11-11), με τον Παπαδόπουλο, στο 25ο λεπτό. Πασσιάς (12-11, 25:45) και Σλαβούλιτσα (13-12, 28:10) έβαλαν και πάλι τους πρωταθλητές Ελλάδας σε ρόλο «οδηγού», με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται ισόπαλο 13-13.
Στο +6 (20-14) και επικράτηση!
Ο Ολυμπιακός «μπήκε» δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 33ο λεπτό, πήρε προβάδισμα +3 (17-14), με τον Μιχαηλίδη, ο οποίος έκανε και το 19-14 (5:25). Στη συνέχεια, ο Βέμπερ ανέβασε τη διαφορά στο +6 (20-14), με τον Θρύλο να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο!
Στο 47:28, o Καραμπουρνιώτης έκανε το 22-19 για τους πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Βέμπερ να σκοράρει στο 56ο λεπτό για το 27-23 κόντρα στην Πυλαία! Στο 57ο λεπτό, ο Παπαδόπουλος έδωσε «αέρα» τεσσάρων τερμάτων (28-24) στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έφτασαν στη συνέχεια, στην τελική επικράτηση επί των Θεσσαλονικέων με 28-25.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.