Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μαλαματίνα: Εισαγγελική έρευνα για τις απολύσεις - Νέα απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο

Μαλαματίνα: Εισαγγελική έρευνα για τις απολύσεις – Νέα απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο

Οι εργαζόμενοι στη Μαλαματίνα που έχουν χάσει τη δουλειά τους διεκδικούν να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους και να υπογραφεί ΣΣΕ.

Εντολή για εισαγγελική έρευνα δόθηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά για εκδικητικές απολύσεις στη Μαλαματίνα (όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι), όπου οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, ενώ σήμερα έγινε μεγάλη δυναμική συγκέντρωση στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι ζητούν να ανακληθούν οι απολύσεις και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η μηνυτήρια αναφορά των εργαζόμενων στη Μαλαματίνα κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Οι απεργοί εργαζόμενοι μιλούν για «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (σ.σ. της οινοποιίας)».

Μαζική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο, ισχυρή παρουσία ΜΑΤ

Οι εργαζόμενοι στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο κατήγγειλαν ότι τα ΜΑΤ λειτούργησαν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός για άλλη μια φορά, ενώ η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) είχε κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Δείτε βίντεο

Βίντεο από την απεργιακή κινητοποίηση δημοσίευσε το 902.gr.

Συγκλονιστικό μήνυμα από απολυμένο εργαζόμενο

Απολυμένος εργαζόμενος, απευθυνόμενος στα ΜΑΤ, έλεγε ανάμεσα σε άλλα: «Είστε μικροί, μεθαύριο που θα έχετε να σπουδάσετε παιδιά και θα του πείτε «παιδί μου γύρνα πίσω» γιατί δεν έχω να πληρώσω το ενοίκιο, να δούμε τι θα πείτε, όπως κάνω εγώ τώρα με το παιδί μου που τα παρατάει.

«Τότε θα θυμηθείς αυτό εδώ» και έδειχνε την καρδιά του και την μπλούζα που έχουν φτιάξει οι εργαζόμενοι για την απεργία.

«3 εκατομμύρια χιλιόμετρα έχω κάνει σ’ αυτό το μπ@@@λο εδώ μέσα. 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα. 38 χρόνια (σ.σ. μέσα) είμαι. Και έρχεται και με πετάει εν ψυχρώ στον δρόμο;».

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024