Όπως την έκανε η γιαγιά μας – Γευστική κολοκυθόπιτα με φέτα και γιαούρτι
Εύκολη, γρήγορη και οικονομική
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Ο καιρός που έρχεται είναι ιδανικός για… κλείσιμο στο σπίτι, χουχούλιασμα και μαγείρεμα.
Πέρα λοιπόν από τις κλασικές συνταγές για σούπες που προτείνουν οι περισσότεροι, εμείς σας δίνουμε την ευκαιρία να φτιάξετε την πιο εύκολη, γρήγορη αλλά και σούπερ γευστική κολοκυθόπιτα.
- Διαβάστε επίσης: Πεντανόστιμα μπισκότα βρώμης με μέλι και σοκολάτα
Τα υλικά λίγα, τα βήματα ελάχιστα!
Τι θα χρειαστείς για την κολοκυθόπιτα
- 500γρ τριμμένα (χωρίς υγρά) Κολοκύθια
- 100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300γρ Τυρί φέτα
- 100γρ Γιαούρτι
- 2 Αυγά
- 2 κομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι Άνηθο
- 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Ξύσμα Λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
- Τρίβουμε τα κολοκυθιά και τα ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια , τα αυγά, το γιαούρτι,το τυρί, τα κρεμμυδάκια , το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού, αλάτι , πιπέρι.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
- Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι 26 εκ (θέλουμε να είναι λεπτή στρώσει για να ψηθεί καλά) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον τυράκι και πασπαλίζουμε με πινέλο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 55 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις