Σελήνη: Αυστραλοί επιστήμονες θέλουν να καλλιεργήσουν φυτά στο φεγγάρι ως το 2025
Πώς θα γίνει η επιλογή των φυτών.
- Ειδήσεις από την Γάζα: Πώς η Meta περιόρισε τα μέσα από τα παλαιστινιακά εδάφη
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- O Έλον Μασκ στο μικροσκόπιο για διαρροή κρατικών μυστικών
Αυστραλοί επιστήμονες θέλουν να αποπειραθούν να καλλιεργήσουν φυτά στη Σελήνη ως το 2025 στο πλαίσιο νέας αποστολής που αποκαλύφθηκε σήμερα και έχει στόχο τη δημιουργία μιας αποικίας.
«Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για μια καλλιέργεια φυτών για τη διατροφή, την ιατρική και την παραγωγή οξυγόνου, τα οποία είναι όλα ζωτικής σημασίας για να υπάρξει ανθρώπινη ζωή στο Σελήνη«, σημειώνουν οι ερευνητές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Ο Μπρετ Ουίλιαμς, φυτοβιολόγος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, ανακοίνωσε ότι σπόροι θα μεταφερθούν από το διαστημικό σκάφος Beresheet 2, μια ιδιωτική ισραηλινή διαστημική αποστολή.
Μετά την προσελήνωση και την φύτευσή τους, οι σπόροι θα ποτίζονται σε σφραγισμένο θάλαμο και οι επιστήμονες θα παρακολουθούν για τυχόν σημάδια βλάστησης.
Τα είδη των φυτών θα επιλεγούν βάσει της ανθεκτικότητάς τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά και ανάλογα με την ταχύτητα βλάστησής τους.
Πέραν της δημιουργίας των συνθηκών για την ύπαρξη ανθρώπινης ζωής στο Φεγγάρι, η αποστολή αυτή θα μπορούσε επίσης να εξυπηρετήσει ως ένα εργαστήριο για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα επισιτιστικής ασφάλειας που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, δήλωσε η Κέιτλιν Μπιρτ, καθηγήτρια του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας.
«Αν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα για την ανάπτυξη φυτών στη Σελήνη, θα μπορούμε τότε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα για την ανάπτυξη διατροφικών φυτών σε ορισμένα από τα πιο δύσκολα περιβάλλοντα στη Γη», επισήμανε σε ανακοίνωση.
Το πρόγραμμα διευθύνεται από την οργάνωση Lunaria One, στην οποία μετέχουν Αυστραλοί και Ισραηλινοί επιστήμονες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις