Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Φρανκ Γκέρι αποκαλύπτει τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών που έχει κατασκευάσει ποτέ

Ο Φρανκ Γκέρι αποκαλύπτει τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών που έχει κατασκευάσει ποτέ

Ο Καναδός αρχιτέκτονας αποκάλυψε επιπλέον οπτικό υλικό από τους ουρανοξύστες του, το πρότζεκτ Forma, οι οποίοι πρόκειται να κατασκευαστούν στο Τορόντο του Καναδά και διαθέτουν εσωτερική διακόσμηση από τον Paolo Ferrari. Δείτε το.

Το έργο Forma θα περιλαμβάνει δύο πύργους, έναν στην δυτική πλευρά πύργο, ύψους 308 μέτρων και έναν ανατολικό πύργο ύψους 262 μέτρων, οι οποίοι θα είναι οι ψηλότεροι πύργοι κατοικιών που έχει σχεδιάσει ποτέ ο Γκέρι.

Ο ψηλότερος από τους δύο πύργους θα είναι λίγο πάνω από το όριο για τους υπερυψηλούς ουρανοξύστες, το οποίο είναι 300 μέτρα.

Και οι δύο πύργοι θα φιλοξενούν πολυτελείς πολυκατοικίες, καθώς και ένα τμήμα του πανεπιστημίου Ontario College of Art and Design. Οι ουρανοξύστες βρίσκονται στην King Street West στο κέντρο του Τορόντο, που είναι περιοχή ψυχαγωγίας και μεγάλης κίνησης.

Κάθε πύργος έχει δύο ειδών υλικά, δημιουργώντας μια αρχιτεκτονική αντίθεση που χαρακτηρίζει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι λείες, αντανακλαστικές γυάλινες επιφάνειες συνδυάζονται με μια επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα με γλυπτικές πτυχώσεις που κάνουν την πρόσοψη να φαίνεται να κυματίζει.

Photo: the-boundary.com

Το λόμπι του ανατολικού πύργου είναι εμπνευσμένο από την Ομάδα των Επτά.

Μεταξύ των μπλοκ υπάρχουν λωρίδες υαλοπινάκων για να τονιστεί το ασύνδετο οπτικό αποτέλεσμα των πύργων.

Κατά τη διάρκεια των διαφόρων σχεδίων για την ανάπτυξη, ο Γκέρι επέμεινε ότι οι πύργοι θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα του Τορόντο.

«Κάθε πόλη στον κόσμο έχει το δικό της φως και το φως τροποποιείται από τα κτήρια της πόλης» δήλωσε ο Γκέρι. «Ήθελα αυτό το κτήριο να συλλάβει την ουσία του Τορόντο».

Ο Paolo Ferrari σχεδίασε μερικούς από τους εσωτερικούς χώρους, όπως την Μεγάλη Σουίτα.

«Το Τορόντο είναι μοναδικό. Το φως είναι διαφορετικό. Η κληρονομιά είναι διαφορετική» συνέχισε. «Είναι ένα διαφορετικό μέρος. Ελπίζω ότι αυτό είναι που βλέπουν οι άνθρωποι όταν κοιτάζουν ψηλά».

Ο Γκέρι έδωσε επίσης στη δημοσιότητα εικόνες από το λόμπι του ανατολικού πύργου, το οποίο σχεδίασε με βάση τις επιρροές από την Ομάδα των Επτά, μια συλλογή γνωστών Καναδών εικαστικών καλλιτεχνών.

Το λόμπι έχει ασβεστολιθικούς τοίχους με έπιπλα σκανδιναβικής αισθητικής. Η οροφή θα είναι διακοσμημένη με μια εγκατάσταση που σχεδιάστηκε από την ομάδα του Γκέρι και διαθέτει ένα μεταλλικό «λαμπερό μοτίβο από φύλλα σφενδάμου».

Photo: the-boundary.com

Photo: the-boundary.com

Photo: the-boundary.com

Οι νέες εικόνες, που δημιουργήθηκαν από το στούντιο αρχιτεκτονικής οπτικοποίησης The Boundary, δίνουν επίσης μια πρώτη ματιά σε μερικούς από τους άλλους εσωτερικούς χώρους των πύργων, οι οποίοι σχεδιάστηκαν από τον τοπικό αρχιτέκτονα Paolo Ferrari.

Ο Ferrari έχει σχεδιάσει αρκετούς κοινούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου του Creators’ Club με ξύλινη επένδυση, το οποίο διαθέτει δομική οροφή με ένθετο φωτισμό.

Το σχέδιό του για τη Μεγάλη Σουίτα διαθέτει ένα ανοιχτόχρωμο, ψηλοτάβανο σαλόνι και ακατέργαστες πέτρινες πινελιές.

Ο Φρανκ Γκέρι έφερε την παγκόσμια προσοχή στον αποδομητισμό

Ο αρχικός σχεδιασμός των πύργων, που ανακοινώθηκε το 2012, προέβλεπε τρεις πύργους, όλοι με ελαφρώς διαφορετικές μορφές.

Photo: the-boundary.com

Photo: the-boundary.com

Μετά την οργή των ντόπιων και των δημοτικών αρχών για την κατεδάφιση ενός θεάτρου που προέβλεπε ο σχεδιασμός, ο Γκέρι μείωσε τον σχεδιασμό σε δύο πύργους το 2014.

Το 2017, ο αρχικός προγραμματιστής, ο συλλέκτης έργων τέχνης David Mirvish, πούλησε το έργο στην Great Gulf, μια εταιρεία που δήλωσε ότι θα δει το έργο σε συνεργασία με τις Westdale Properties και Dream Unlimited.

Οι προγραμματιστές δήλωσαν στο Dezeen ότι αναμένουν την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το 2028.

Ο Φρανκ Γκέρι είναι αρχιτέκτονας βραβευμένος με το βραβείο Pritzker και επικεφαλής της Gehry Partners. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο, αλλά το γραφείο του εδρεύει στο Λος Άντζελες.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε έργα όπως ένα συγκρότημα κατοικιών που πλαισιώνει τον σταθμό Battersea Power Station στο Λονδίνο. Ο Γκέρι έδωσε επίσης στη δημοσιότητα εικόνες για το νέο Colburn Center, μια επέκταση μιας σχολής παραστατικών τεχνών, στο Λος Άντζελες.

*Όλες οι φωτό είναι από το the-boundary.com

Sports in

Αυτή είναι η τρίτη εμφάνιση του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2024/25 (pic)

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε γνωστή μέσω των social media την τρίτη εμφάνιση της ομάδας για τη σεζόν 2024/25

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024