Τουρκία: Αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύονται στην κατάληψη βραχονησίδων
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 10 και μέχρι τις 21 Οκτωβρίου μία σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις, κύριο αντικείμενο των οποίων θα είναι η ρίψη αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδες και νησίδες στο Αιγαίο.
Η Τουρκία, εκτός από τους υψηλούς τόνους σε λεκτικό επίπεδο, διατηρεί την ένταση στα ελληνοτουρκικά και στο πεδίο, επιδεικνύοντας τις στρατιωτικές της δυνατότητες.
Ασκήσεις πραγματοποιούν οι Τούρκοι αλεξιπτωτιστές για την κατάληψη βραχονησίδων, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τον προσανατολισμό τους.
Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Ερντογάν ενδέχεται να επιλέξει πόλεμο με την Ελλάδα
Στόχος βραχονησίες του Αιγαίου
Συγκεκριμένα, στον κόλπο της Σμύρνης αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύονται στην κατάληψη βραχονησίδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του στρατιωτικού συντάκτη του MEGA Μαρίνου Γκασιάμη, «προς επίρρωση των δηλώσεων πως θα έρθουν ένα βράδυ, οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και μέχρι τις 21 Οκτωβρίου μία σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις, κύριο αντικείμενο των οποίων θα είναι η ρίψη αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδες και νησίδες στο Αιγαίο».
Προς τούτο έχει δεσμευθεί ένα από τα νησιά στον κόλπο της Σμύρνης και εκεί θα διεξαχθούν οι ασκήσεις, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύχτα.
- Airbnb: Ισχυρή ζήτηση για το καλοκαίρι
- Καρέτσας: «Έχω 15 ασίστ, θα έρθουν και τα γκολ»
- BHMAGAZINO: Οι γόνοι πίσω από τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442