Πώς ονειρεύεσαι το πρώτο όλο-δικό σου σπίτι; Το πιθανότερο είναι ότι πολύ πριν τις πανελλήνιες είχες αρχίσει να οραματίζεσαι πώς θα έμοιαζε ένας χώρος για τη διακόσμηση του οποίου θα είχες εσύ τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Τώρα, που καλείσαι να πάρεις αποφάσεις με έξυπνη διαχείριση του budget σου (ή ίσως και του μικρού χώρου σου), τα πράγματα μοιάζουν σαφώς πιο περίπλοκα. Όμως, αν ακολουθήσεις τη σωστή στρατηγική, μπορείς να εξοπλίσεις πλήρως το σπίτι σου, χωρίς να παρεκκλίνεις από  την αισθητική και τον προϋπολογισμό σου.

Καθιστικό «The Organiser», με καναπέ-κρεβάτι, τραπέζι σαλονιού, βιβλιοθήκη, κουτί αποθήκευσης και μονόφωτο, 476€.

Κάνε τα πάντα στο ίδιο μέρος

Το κατάστημα που θα επιλέξεις για τις αγορές σου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το κόστος τους. Επιλέγοντας μια εταιρεία που μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα για το νέο σου σπίτι, μειώνεις απευθείας τα έξοδα, αφού δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις διπλά μεταφορικά, ενώ αποφεύγεις και σημαντική ταλαιπωρία.

Για παράδειγμα, στην Praktiker θα βρεις κυριολεκτικά ό,τι χρειάζεσαι για κάθε δωμάτιο του φοιτητικού σου σπιτιού, με τα μεταφορικά να είναι δωρεάν για τις αγορές που ξεπερνούν τα 249€ και εξειδικευμένο προσωπικό που θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις ακριβώς αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες και το γούστο σου.

Γραφείο «The Praktikal One», με καρέκλα γραφείου, γραφείο, βιβλιοθήκη και φωτιστικό γραφείου, 289€.

Πόνταρε στην τύχη του πρωτάρη νοικοκύρη

Δυο διαγωνισμοί που «τρέχουν» στα Praktiker αυτή την περίοδο μπορούν να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού και να απογειώσουν την ποιότητα της φοιτητικής σου ζωής. Αγοράζοντας έπιπλα, φωτιστικά, στρώματα και λευκά είδη, μπαίνεις στην κλήρωση για δωροεπιταγές αξίας 50€, 100€ ή 200€, για να μπορέσεις να πάρεις ακόμα και εκείνα τα διακοσμητικά που σκεφτόσουν να αγοράσεις στο β’ εξάμηνο.

Το καλύτερο; Δηλώνοντας συμμετοχή στον μεγάλο διαγωνισμό για το φοιτητικό σπίτι,  μπορείς να κερδίσεις το ενοίκιο μιας ολόκληρης χρονιάς!

Κρεβατοκάμαρα «Sweet Dreams», με κρεβάτι, στρώμα, ανοιχτή ντουλάπα και φωτιστικό οροφής, 739€.

Κάνε λίστα

Στη διάρκεια των αγορών σου, μην αφήσεις μόνο την έμπνευσή σου να σε κατευθύνει, γιατί  το πιθανότερο είναι πως κάτι θα ξεχάσεις (και κάπου θα υπερβάλεις), ειδικά σε ό,τι αφορά τα μικροαντικείμενα. Για να μην καταλήξεις να παίρνεις διπλάσια πιάτα από ό,τι χρειάζεσαι αλλά κανένα μαχαιροπίρουνο, wok αλλά όχι κατσαρόλα, πετσέτες σώματος αλλά όχι προσώπου και κουρτίνα μπάνιου αλλά όχι πιγκάλ, βεβαιώσου ότι θα τσεκάρεις τα πακέτα της Praktiker για τα λευκά είδη, το μπάνιο και την κουζίνα, που θα σε διευκολύνουν.

Λευκά είδη «Comfort Zone», με πετσέτες, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρι, πάπλωμα, σεντόνι ροζ & σεντόνι γαλάζιο, 105€.

Αναζήτησε τα σετ που σου ταιριάζουν

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες σετ φοιτητικών επίπλων που σου εξασφαλίζουν τα βασικά σε τιμές προσφοράς. Όμως φέτος η Praktiker πηγαίνει αυτή τη δυνατότητα πολλά βήματα πιο πέρα, δημιουργώντας πολλαπλά πακέτα επίπλων και αξεσουάρ για κάθε δωμάτιο, βασισμένα σε διαφορετικές ανάγκες και στιλ.

Έτσι, όχι απλώς μπορείς να συνδυάσεις καναπέ, τραπεζάκι και έπιπλο τηλεόρασης για να πετύχεις καλύτερη τιμή, αλλά έχεις και τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές διακοσμητικές προτάσεις σαλονιού, γραφείου, κρεβατοκάμαρας και τραπεζαρίας.

Το καλύτερο; Οι καλύτερες τιμές των προϊόντων ισχύουν ακόμη και στην περίπτωση που τα αγοράσεις μεμονωμένα, δίνοντάς σου την ευκαιρία να κάνεις mix & match και να δημιουργήσεις έναν χώρο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Στην Praktiker, ούτως ή άλλως, βρίσκεις πάντα κάτι επιπλέον για να ομορφύνεις ακόμα περισσότερο το χώρο σου, να τον κάνεις πιο άνετο και πιο λειτουργικό. Για ό,τι ξέχασες, για ό,τι σου προέκυψε, για ό,τι βαρέθηκες και θέλεις να αλλάξεις, για ό,τι δεν είχες σκεφτεί καν ότι θα μπορούσες να φτιάξεις, υπάρχει πάντα ο κατάλογος σπιτιού της Praktiker που θα σου δώσει απαντήσεις, λύσεις και καινούριες ιδέες.

Είδη μπάνιου «Earthy Vibes», με κουρτίνα μπάνιου, πατάκι μπανιέρας, χαλάκι δαπέδου, κάλυμμα λεκάνης, χαρτοδοχείο, πιγκάλ, ποτηροθήκη & ντισπένσερ , 145€.

Δώσε βάση στις ηλεκτρικές συσκευές

Ψυγείο και πλυντήριο είναι οι πρώτες και κυριότερες λευκές συσκευές που θα βρουν το δρόμο για το σπίτι σου. Επιπλέον, με τις προνομιακές τιμές των σετ μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών στην Praktiker, έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις απευθείας όλα τα απαραίτητα, χωρίς να βγεις από τον προϋπολογισμό σου.

Θέλεις τη συμβουλή μας; Μην αφήσεις να αγοράσεις στο δεύτερο έτος ούτε τις αναγκαίες μικροσυσκευές του πρωινού, όπως τον βραστήρα, την τοστιέρα και την καφετιέρα. Ο καφές και τα σάντουιτς απ’ έξω είναι μεγαλύτερο έξοδο από ό,τι νόμιζες. Και το ποσό που θα εξοικονομήσεις μακροπρόθεσμα μαγειρεύοντας στο σπίτι, είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Μεγάλες συσκευές «Space Savers», με κουζινάκι, πλυντήριο ρούχων και ψυγείο-μίνι μπαρ, 499€.

Πάντα έχεις αρκετό χώρο

Επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα και βάζοντας τη δημιουργικότητά σου σε δράση, ακόμη και ένα μικρό σπίτι μπορεί να αποκτήσει όλα τα κομφόρ. Διάλεξε ένα σετ ηλεκτρικών συσκευών ειδικά σχεδιασμένο για μικρούς χώρους, προτίμησε έναν διθέσιο καναπέ ή ένα γραφείο με ενσωματωμένα συρτάρια, βάλε ράφια ή διάλεξε μια βιβλιοθήκη χωρίς πλαϊνά και θα διαπιστώσεις ότι το καλό έπιπλοχωράει παντού.

Αντιστοίχως, αν έχεις έστω και λίγο επιπλέον χώρο στη διάθεσή σου, αξίζει να προσθέσεις μια μικρή – αλλά εντυπωσιακή – τραπεζαρία (ειδικά αν αγαπάς τα επιτραπέζια με φίλους), ενώ ακόμη και ένα μικρό μπαλκόνι μπορεί να αποκτήσει τη φινέτσα ενός γαλλικού μπιστρό με τα σωστά έπιπλα βεράντας.

Μικροσυσκευές All white by Singer, με τοστιέρα, βραστήρα και μηχανή φίλτρου Singer, από 52,90€.

Ψάξε για τις σωστές υπηρεσίες

Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχεις στα χέρια σου όλο το ποσό που απαιτείται για να επιπλώσεις το νέο σου σπίτι (και ποιος το έχει άλλωστε;). Με το πρόγραμμα Δ-ΟΣΗ ΘΕΛΕΙΣ των Praktiker μπορείς να εξοφλήσεις τις αγορές σου με δόσεις, ακόμη και αν δεν έχεις πιστωτική κάρτα – ενώ αν έχεις, μπορείς να επιλέξεις έως και 60 άτοκες δόσεις.

Αν έχεις κάρτα Eurobank και τη χρησιμοποιήσεις στις αγορές σου στα καταστήματα Praktiker ή στο Praktiker.gr, κερδίζεις και εξαργυρώνεις ευρώ μέσα από το Πρόγραμμα €πιστροφή.

Επιπλέον, η Praktiker θα σε επιβραβεύσει με εκπτώσεις, αν επιλέξεις να προχωρήσεις σε ανακύκλωση παλιών συσκευών σου, ενώ θα φροντίσει να σε διευκολύνει σε κάθε βήμα, παραλαμβάνοντάς τες δωρεάν και έχοντας αφιερώσει ένα μεγάλο parking ειδικά σε αυτό το σκοπό.  

Κι αν δυσκολεύεσαι να βρεις οικονομική μεταφορική για τη μετακόμισή σου στην πόλη των σπουδών σου, μπορείς να κάνεις χρήση της υπηρεσίας της Praktiker : «ενοικίαση τρέιλερ Move It», για να μειώσεις ακόμη περισσότερο το κόστος του νέου σου νοικοκυριού.

Μην χάσεις άλλη μέρα, επισκέψου σήμερα το κοντινότερο σε εσένα κατάστημα Praktiker ή το praktiker.gr και φτιάξε το φοιτητικό σου σπίτι χωρίς να στερηθείς τίποτα, όπως το ονειρεύεσαι!