Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικό άρθρο: Το «κάρφωμα» των ΗΠΑ στον Ζελένσκι και η μεσολάβηση της Τουρκίας

Ρωσικό άρθρο: Το «κάρφωμα» των ΗΠΑ στον Ζελένσκι και η μεσολάβηση της Τουρκίας

Περίεργες «εκπλήξεις» άρχισαν να έρχονται από τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνει σε άρθρο της η Komsomolskaya Pravda.

Πριν λίγες ημέρες, η εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε ότι η Ουκρανία ήταν αυτή που οργάνωσε τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα στην περιοχή της Μόσχας, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Komsomolskaya Pravda.

Επέπληξαν τους Ουκρανούς

Τόνιζε ότι η Ουάσιγκτον δεν πήρε μέρος στην επίθεση και δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την πραγματοποίησή της, ενώ αμερικανοί αξιωματούχοι επέπληξαν τους ουκρανούς ομολόγους τους για τη δολοφονία καθώς αυτή δεν συνάδει με τις αρχές και το πνεύμα τους.

Δείτε ακόμα – Κριμαία: Οκτώ συλλήψεις για την έκρηξη στη γέφυρα – Τι ισχυρίζονται οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας

Και μόλις πρόσφατα, η ίδια εφημερίδα έβγαλε άλλη μια αποκάλυψη: πίσω από το σαμποτάζ στη γέφυρα της Κριμαίας βρίσκεται πάλι η Ουκρανία. Αυτή τη φορά, η πληροφορία προερχόταν από υψηλόβαθμο ουκρανό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της απαγόρευσης της κυβέρνησης να συζητούν για την έκρηξη.

Γιατί οι Αμερικανοί άρχισαν ξαφνικά να «καίνε» με την αλήθεια το καθεστώς που υποστηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο και πεισματικά αποκαλούν «ελεύθερο και δημοκρατικό;» θέτει το ερώτημα η ρωσική ιστοσελίδα.


Από την επίθεση στην Ντάρια Ντούγκινα (στη φωτογραφία, δεξιά, με τον πατέρα της Αλεξάντερ Ντούγκιν)

Φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν δύο στόχους με αυτές τις δημοσιεύσεις στον Τύπο, σχολίασε στο ραδιόφωνο Komsomolskaya Pravda ο διευθυντής του Ιδρύματος Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Γιούρι Ρογκούλεφ.

Το πρώτο είναι να εκδηλωθεί μια συγκαλυμμένη απειλή κατά της Ρωσίας. Δημοσιεύοντας αυτού του είδους τις πληροφορίες, ουσιαστικά προειδοποιούν τη Ρωσία με το ενδεχόμενο περαιτέρω βημάτων προς αυτή την κατεύθυνση από την Ουκρανία.

Να φοβόσαστε και να τρέμετε

Από τη στιγμή που συνέβη αυτό, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα επαναληφθεί κάπου αλλού. Ομως, εφόσον αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα τρομοκρατική δραστηριότητα, την οποία ούτε το ίδιο το καθεστώς του Κιέβου θέλει ν’ αναγνωρίσει επίσημα και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτήν, ο δεύτερος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ν’ αποστασιοποιηθούν από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν.

Ναι, βοηθούν την Ουκρανία, την υποστηρίζουν, αλλά δεν εγκρίνουν τέτοιες ενέργειες. Κι’ αυτές δεν γίνονται με δική τους πρωτοβουλία.

Ας μην παραπλανήσουν λοιπόν κανέναν αυτές οι «αποκαλύψεις» των Αμερικανών. Αυτοί, επιβεβαιώνοντας ποιος είναι ο συγγραφέας της δολιοφθοράς στο έδαφος της Ρωσίας, μας ενημερώνουν: να φοβόσαστε και να τρέμετε, αυτό που έγινε απέχει πολύ από το τέλος.

Δηλαδή, ακριβώς στο πνεύμα του σχολίου που έκανε μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας ο σύμβουλος του Ζελένσκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters), Μιχαήλ Ποντόλιακ: αυτή είναι μόνο η «αρχή».


Ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ (φωτογραφία αρχείου από το Reuters)

Αλλά, την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στον εαυτό τους ένα άλλοθι: δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό, Θεός φυλάξοι! Δεν το εγκρίνουμε καν αυτό και επιπλήττουμε τις αρχές του Κιέβου γι’ αυτό.

Η υποκριτική επινοητικότητα των διπλωματών της Ουάσιγκτον είναι γνωστή. Και μπροστά μας βλέπουμε μια ακόμη έκφανσή της.

Αλλωστε, αν οι Αμερικανοί τάσσονταν όντως κατά των σαμποτάζ που διαπράττονται χωρίς «συντονισμό» μαζί τους, θα μπορούσαν όχι μόνο να εμποδίσουν τους ουκρανούς αξιωματούχους, αλλά και να τους στερήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν.

Τέτοια «επίπληξη»

Για παράδειγμα, να περιορίσουν την προμήθεια νέων όπλων στην Ουκρανία. Ομως αυτή τη στιγμή γίνεται γνωστό το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που υποσχέθηκαν στο Κίεβο ύψους 625 εκατομμυρίων δολαρίων. Λοιπόν, τέτοια «επίπληξη»…

Υπάρχει μια άλλη είδηση που σχετίζεται με το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Είναι γνωστό ότι ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα με το οποίο δεσμευόταν να μην καθίσει στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Μόσχα αντέδρασε ψύχραιμα: θα περιμένουμε μέχρι ν’ αλλάξουν οι συνθήκες ή να αλλάξει ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Και ιδού τα τελευταία νέα: ο εκπρόσωπος της Τουρκίας είπε ότι βρίσκονται σ’ εξέλιξη διαβουλεύσεις για πιθανές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία μεταξύ της Ρωσίας και των τεσσάρων κορυφαίων δυτικών χωρών – των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Δεν αναφέρεται τίποτα για τη συμμετοχή του Κιέβου σ’ αυτές. Πώς γίνεται όμως «διαπραγμάτευση για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»; Ο υπουργός Αμυνας της Ρουμανίας, Βασίλε Ντίντσου, έκανε μια «καυτή» δήλωση για περισσότερο προβληματισμό:

«Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία μπορεί να είναι η μόνη ευκαιρία. (…) Οι διαπραγματεύσεις για τις εγγυήσεις ασφάλειας και ειρήνης για την Ουκρανία θα πρέπει να διεξάγονται με τη Ρωσία και τις ισχυρές χώρες του κόσμου, το ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Χωρίς τον ουκρανό πρόεδρο;

Δηλαδή, οι δυτικοί προστάτες (χαρακτηρισμός της Komsomolskaya Pravda) του Ζελένσκι, σ’ αντίθεση με τον ίδιο, δεν θέτουν την αλλαγή εξουσίας στη Μόσχα ως προϋπόθεση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε να κάνουμε χωρίς τον ουκρανό πρόεδρο;


Από την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

«Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, μέχρι στιγμής το καθεστώς του Κιέβου δίνει εντελώς διαφορετικές ιδέες και σκέψεις», πρόσθεσε ο Γιούρι Ρογκούλεφ.

Αλλά θυμόμαστε ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί διαπραγματεύσεις και διεξήχθησαν από τον ίδιο τον Ζελένσκι. Και διακόπηκαν όχι με πρωτοβουλία του. Παρενέβησαν οι δυτικές χώρες. Η έκβαση αυτής της σύγκρουσης – διαπραγματεύσεις ή όχι – δεν θα εξαρτηθεί από τον Ζελένσκι.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να αναφερθούμε σε μια άλλη εκδοχή «συνωμοσίας». Σύμφωνα με αυτήν, η Δύση ενθαρρύνει με πονηριά τον Ζελένσκι να εμπλακεί σε δολιοφθορές σε ρωσικό έδαφος, κάτι που είναι απαράδεκτο για τη Μόσχα, προκειμένου να τον… απομακρύνει από τις διαπραγματεύσεις ως «διαβόητο τρομοκράτη».

Γνωρίζουμε ήδη για τον τρομοκράτη, αλλά είναι απλώς αδύνατο να υποθέσουμε τέτοια ύπουλα σχέδια της Δύσης χωρίς ν’ ανατριχιάσουμε, καταλήγει το ρωσικό δημοσίευμα.

Sports in

Πέθανε 20χρονος τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα

«Έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/7) από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα Γουαγιακίλ, Τζάστιν Κορνέχο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024