Ο Δήμος Καλλιθέας θα στολίσει και θα φωτίσει κανονικά την πόλη εν όψει Χριστουγέννων με μόνη διαφορά σε σχέση με τα περασμένα χρόνια, το κλείσιμο στα διακοσμητικά φώτα στις 12.30 το βράδυ.

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι υποχρέωση άλλωστε των Δήμων όλης της χώρας ώστε να εναρμονιστούν με τον Εθνικό στόχο.

Ο Δήμος μάλιστα 2 χρόνια πριν, έλαβε την απόφαση να αντικαταστήσει της ενεργοβόρες φωτεινές παραστάσεις παλαιάς τεχνολογίας με σύγχρονες τύπου led και έχει την δυνατότητα με αυτό τον τρόπο να στολίσει όπως πάντα, ενώ θα μπορεί όπως προαναφέραμε να ρυθμίζει το σβήσιμο του στολισμού στις 12.30 τα μεσάνυχτα.

Η δημοτική αρχή προσδοκά μάλιστα σε συνολική μείωση ενέργειας σε ποσοστό 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, πολύ πάνω από το 10% που κρίνεται αναγκαίο.

Ο στόχος αυτός είναι εφικτός όπως φαίνεται, αφού όπως ενημερώνει ο Δήμος Καλλιθέας ήδη έχει αντικατασταθεί το 80% των λαμπτήρων των δημοτικών σταδίων και αθλητικών εγκαταστάσεων με σύγχρονους τύπου led και συνεχίζεται η αντικατάσταση και στις παιδικές χάρες. Στη δημοτική πισίνα ήδη χρησιμοποιείται ειδική κουβέρτα θερμομονωτική και το ίδιο θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η προμήθεια και στη παιδική πισίνα.

Επίσης, έχει οριστεί Υπεύθυνος ενεργειακών υποδομών εγκαταστάσεων, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ελέγχει την ορθή λειτουργίας και συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης – ψύξης ώστε να επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας και να αποφευχθούν τυχόν σπατάλες.

Παράλληλα ο προγραμματισμός της δημοτικής Αρχής αφορά την εγκατάσταση λαμπτήρων τύπου led όπου είναι εφικτό στο Δήμο ενώ προετοιμάζεται και μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων του Δήμου με αξιοποίηση του προγράμματος ΗΛΕΚΤΡΑ.

Mε την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης του στόλου των οχημάτων του Δήμου καθώς και με τη ριζική ανανέωσή του με οχήματα σύγχρονης τεχνολογίας εξασφαλίστηκε μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμων.