Ο Τιμ Ρόμπινς έχει μια γεμάτη ηθοποιού τόσο στο θέατρο όσο και στην οθόνη, η οποία χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ξεκίνησε από το θέατρο στη Νέα Υόρκη πριν μετακομίσει στην Καλιφόρνια και τελικά κερδίσει τις πρώτες του κινηματογραφικές δουλειές. Έχει αποδείξει ότι το ταλέντο του εκτείνεται από τις πιο ανόητες κωμωδίες μέχρι τα πιο σοβαρά δράματα και όλα τα ενδιάμεσα. Επιπλέον, περιστασιακά τολμάει να βρεθεί πίσω από την οθόνη ή την αυλαία για να γράψει, να σκηνοθετήσει ή/και να αναλάβει την παραγωγή έργων επίσης.

Ας δούμε πόσα δε γνωρίζουμε για τον Τιμ Ρόμπινς.

·         Ο πατέρας και ο αδελφός του είναι και οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί

Ο Ρόμπινς δεν είναι ο μόνος δημιουργικός άνθρωπος στην οικογένειά του. Δεν προέρχεται μόνο από έναν ταλαντούχο πατέρα, αλλά αυτός ο πατέρας μετέδωσε τις κλίσεις του τόσο στον γιο του Τιμ όσο και στον άλλο του γιο, τον Ντέιβιντ. Ο Τζιλ Ρόμπινς ήταν ένας επιδραστικός folk μουσικός που ήταν μέλος του συγκροτήματος The Highwaymen. Το συγκρότημα είχε #1 επιτυχία το 1961 με την εκδοχή του «Michael Row Your Boat Ashore» και οι New York Times χαρακτήρισαν τον Τζιλ «σταθερή αναφορά της folk μουσικής σκηνής» μετά τον θάνατό του το 2011 σε ηλικία 80 ετών.

Ο Ντέιβιντ είναι συνθέτης με πάνω από 40 συμμετοχές στο όνομά του, ενώ έχει γράψει μουσική και για τις τρεις θεατρικές σκηνοθετικές προσπάθειες του αδελφού του και για τη σειρά του HBO «The Brink».

·         Είναι συνιδρυτής της The Actors’ Gang, η οποία βοήθησε αρκετές σημαντικές καριέρες

Λίγο αφότου τελείωσε το κολέγιο, ο Τιμ Ρόμπινς αποφάσισε να μαζευτεί με μερικούς από τους συμμαθητές του και να σχηματίσει μια θεατρική ομάδα. Αυτή η ομάδα, που ονομαζόταν The Actors’ Gang, απέκτησε γρήγορα την ικανότητα να βρίσκει και να αναπτύσσει μελλοντικούς αστέρες. Στις τάξεις της ήταν ο Τζον Κιούζακ, η Έλεν Χαντ, ο Τζον Σι Ράιλι, ο Τζέρεμι Πίβεν, η Κέιτ Γουόλς και ο Φίσερ Στίβενς, μαζί με πολλούς άλλους.

Παρά το γεγονός ότι ο Ρόμπινς είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στο Χόλιγουντ λίγο μετά την ίδρυση της ομάδας, η Συμμορία των Ηθοποιών όχι μόνο παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα, αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να είναι μέλος της. Για παράδειγμα, το 2014, ο Ρόμπινς σκηνοθέτησε μια εκδοχή του θεατρικού «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ που περιόδευσε σε όλο τον κόσμο, σε χώρες όπως η Κίνα, η Βραζιλία και η Ιταλία. Ο Ρόμπινς είναι τόσο αφοσιωμένος στη συμμορία των ηθοποιών και στο ζωντανό θέατρο γενικότερα, στην πραγματικότητα, που η ομάδα έδωσε ακόμη και εικονικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

·         Είναι έμμεσα υπεύθυνος για το συγκρότημα Tenacious D

Ο Τιμ Ρόμπινς έχει μια ομάδα φίλων με τους οποίους γυρίζει πολλές ταινίες, πολλοί από τους οποίους ανήκαν στη «συμμορία των ηθοποιών του». Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι ο Τζακ Μπλακ, ο οποίος πέτυχε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο όταν ο φίλος του ο Ρόμπινς τον έβαλε στην ταινία του 1992 «Bob Roberts». Ο Ρόμπινς θα έβαζε και πάλι τον Μπλακ στις άλλες δύο ταινίες που έγραψε και σκηνοθέτησε, το «Dead Man Walking» και το «Cradle Will Rock».

Οι δυο τους θα σχηματίσουν τους Tenacious D, ένα κωμικό ροκ δίδυμο που όχι μόνο έχει κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ και έχει κάνει πολλαπλές περιοδείες, αλλά είχε επίσης μια σειρά HBO και μια θεατρική ταινία.

Photo: Wikimedia Commons

·         Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία Dead Man Walking

Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, το «Bob Roberts» (στο οποίο έγραψε επίσης το σενάριο και πρωταγωνίστησε), απέσπασε μεγάλη επιτυχία από τους κριτικούς, για να μην αναφέρουμε ότι αποτέλεσε έναν από τους πρώτους δείκτες του πόσο ειλικρινής θα ήταν ο Ρόμπινς με την πολιτική του ιδεολογία καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Η δεύτερη προσπάθεια, το «Dead Man Walking» (Θα Ζήσω) όχι μόνο γνώρισε την ίδια επιτυχία, αλλά συγκέντρωσε και μερικές υποψηφιότητες για Όσκαρ. Πιο συγκεκριμένα, χάρισε στην τότε σύντροφό του, Σούζαν Σάραντον, το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής Όσκαρ, κερδίζοντας το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Θα ήταν επίσης η πρώτη υποψηφιότητα καλύτερου ηθοποιού για τον Σον Πεν και η δεύτερη υποψηφιότητα καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για τον Μπρους Σπρίνγκστιν (αν και οι δύο θα έχαναν). Ωστόσο, μερικές φορές ξεχνιέται ότι ο Ρόμπινς πήρε επίσης μια υποψηφιότητα για Καλύτερη Σκηνοθεσία για το «Dead Man Walking», ειδικά από τη στιγμή που η νίκη του Μελ Γκίμπσον για το «Braveheart» ήταν τεράστια είδηση και επισκίασε κάθε άλλη υποψηφιότητα στην κατηγορία εκείνη τη χρονιά.

·         Είναι μανιώδης παίκτης του χόκεϊ και φανατικός οπαδός των Rangers

Ενώ πολλές διασημότητες είναι οπαδοί του μπάσκετ, του μπέιζμπολ ή του ποδοσφαίρου και τις βλέπουμε συχνά σε αγώνες, είναι λίγο πιο σπάνιο να βρούμε κάποιον που είναι μεγάλος οπαδός του χόκεϊ. Ο Τιμ Ρόμπινς περιγράφει τον εαυτό του ως ισόβιο οπαδό της ομάδας NHL, των New York Rangers. Επίσης, είναι και ο ίδιος εδώ και καιρό παίκτης του χόκεϊ, όχι μόνο παίζοντας στο γυμνάσιο, αλλά και σε διάφορους φιλανθρωπικούς αγώνες χόκεϊ διασημοτήτων.

·         Η Σούζαν Σάραντον λέει ότι ζήλευε τη σχέση της με τους γιους τους

Αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ, θεωρούνταν για καιρό ένα από τα πιο σταθερά ζευγάρια του Χόλιγουντ. Γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Bull Durham» και ήταν μαζί για 23 χρόνια πριν τελικά χωρίσουν το 2011. Τόσο ο Ρόμπινς όσο και η Σάραντον είναι αρκετά κλειστοί άνθρωποι, και οι δύο έχουν αποδώσει σε αυτή την ιδιωτικότητα την επιτυχία της σχέσης τους όσο κράτησε. Αλλά τελικά, δεν θα κατέληγαν να είναι σύντροφοι για μια ζωή.

Από την πλευρά της Σάραντον υποστηρίζει ότι ένα από τα θέματά τους, καθώς άρχισαν να έχουν προβλήματα, ήταν ότι ο Ρόμπινς ζήλευε τη σχέση της με τους γιους τους. Σύμφωνα με τη Σάραντον ο Ρόμπινς δεν είχε ποτέ στενή σχέση με τη μητέρα του και έτσι βλέποντας αυτήν και τους γιους τους να έχουν στενό δεσμό «τον τρέλαινε». Η ζήλια κάθε είδους είναι πάντα καταστροφική για μία σχέση.

·         Το κοινό δεν ήξερε ότι ήταν παντρεμένος μέχρι που πήρε διαζύγιο

Πόσο κρυψίνους είναι ο Τιμ Ρόμπινς; Προφανώς, είναι τόσο που μπορεί ένας ολόκληρος γάμος να ξεκινήσει και να τελειώσει πριν καν μάθει κανείς το παραμικρό γι’ αυτόν. Αυτό ακριβώς συνέβη όταν, τον Ιανουάριο του 2021, το TMZ ανακάλυψε τις αιτήσεις διαζυγίου μεταξύ του Ρόμπινς και της ηθοποιού Γκραντσιέλα Μπρακούζι. Αυτό που έκανε αμήχανη αυτή την είδηση είναι ότι κανείς δεν ήξερε καν ότι ο Ρόμπινς και η Μπρακούζι ήταν παντρεμένοι, και κανένας από τους δύο δεν είχε ποτέ επιβεβαιώσει δημοσίως ότι είχαν μία ρομαντική σχέση.

Ενώ οι δυο τους άρχισαν να εμφανίζονται σε διάφορα μέρη στις αρχές του 2018 και εθεάθησαν μαζί πολλές φορές, δεν υπήρξε ποτέ κάποια επίσημη ανακοίνωση από το ζευγάρι ή από οποιονδήποτε άλλο σχετικά με τη φύση της σχέσης τους. Το ρεπορτάζ του TMZ ήταν το ένα και μοναδικό πράγμα που τελικά τους αποκάλυψε – και μάλιστα αφού είχε τελειώσει ο γάμος τους.

Photo: YouTube