Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Στόχος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η αύξηση των επισκεπτών κατά 500.000 ανά έτος

Στόχος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η αύξηση των επισκεπτών κατά 500.000 ανά έτος

Ψηλά βάζει τον πήχη η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, που θέλει κάθε χρόνο ως το 2030 οι επισκέπτες στα νησιά να αυξάνονται κατά 500.000 ανά έτος.

«Με το βλέμμα στραμμένο στο 2030, στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 500.000 ανά έτος στο σύνολο της Περιφέρειας, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου πριν και μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, αύξηση της μέσης δαπάνης ανά επισκέπτη μεγαλύτερη του 10%, που θα οδηγήσουν καταληκτικά στην αύξηση των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών κατά 17% και των εισπράξεων κατά 27% (πάνω από μισό δις € ανά έτος)» υπογραμμίζει η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και προσθέτει:

«Για να εξασφαλίσουμε, όμως, τη σταθερότητα αυτών των προοπτικών, η πολιτική μας είναι ολιστική και στηρίζεται στην τουριστική αναβάθμιση του κάθε νησιού, με συνεχώς αυξανόμενους πόρους για υποδομές, στήριξη της επιχειρηματικότητας, εκπαίδευση εργαζομένων όλων των βαθμίδων καριέρας, τουριστική προβολή, αξιοποίηση της πολιτιστικής και αγροδιατροφικής παράδοσης, άνοιγμα νέων οριζόντων και αγορών, προσβλέποντας σε μία ολοκληρωμένη εξαιρετική τουριστική εμπειρία για πολλές κατηγορίες επισκεπτών.

Συνολικά, μόνο μέσα στο 2021 στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δημοπρατήθηκαν έργα 51,2 εκατ.€ για βασικές υποδομές (οδοποιία, συγκοινωνιακά, λιμενικά, αντιπλημμυρικά, κτιριακά, μνημεία, πολιτιστικά, αθλητικά, περιβαλλοντικά, μελέτες). Στόχος μας για το 2022 είναι το συνολικό ποσό των δημοπρατημένων έργων στα Ιόνια Νησιά ν’ ανέλθει στα 72 εκατ. €.

Πιστεύουμε ότι οι ελκυστικοί προορισμοί είναι ανθεκτικοί προορισμοί και στην κλιματική αλλαγή. Έτσι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων γίνεται περισσότερο «πράσινη» και πρωτοπόρος συμμετέχοντας στον εθνικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προσαρμογής σ’ αυτή για να προστατέψουμε τον φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο, βασικούς παράγοντες αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης, από τις πολύπλευρες συνέπειες της υπερθέρμανσης και της αλλαγής του κλίματος.

Η μεγάλη προστιθέμενη αξία της πολιτικής μας στην αειφορία και τη βιωσιμότητα των Ιονίων Νήσων είναι η διαχείριση απορριμμάτων. Από «κακοί μαθητές», με εικόνες που έβλαψαν την τουριστική μας ταυτότητα και την αξιοπρέπεια, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της νέας εποχής με επενδύσεις σε σύγχρονες μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης και αποκατάσταση του περιβάλλοντος στους χώρους των παλαιών Χ.Υ.Τ.Α».

Sports in

Επίσημο: Στη Νιούκαστλ ο Βλαχοδήμος (pic, vid)

Η Νιούκαστλ έκανε δικό της τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, με τις «καρακάξες» να ανακοινώνουν την αγορά του Έλληνα κίπερ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024