Ιράν: «Ανώφελες» χαρακτηρίζει η Τεχεράνη τις νέες κυρώσεις της ΕΕ
Τι δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε «ανώφελες» τις κυρώσεις που επέβαλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Τεχεράνης, κάνοντας λόγο για «μη εποικοδομητική ενέργεια» την οποία απέδωσε σε «εσφαλμένη κρίση».
«Η ΕΕ ενέκρινε σήμερα περαιτέρω ανώφελες κυρώσεις σε βάρος Ιρανών. Πρόκειται για μια μη εποικοδομητική ενέργεια λόγω εσφαλμένης κρίσης, η οποία βασίστηκε σε εκτεταμένη παραπληροφόρηση. Ταραχές και βανδαλισμοί δεν είναι πουθενά ανεκτοί. Το Ιράν δεν αποτελεί εξαίρεση», ανέφερε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σε ανάρτησή του στο Twitter.
- Διαβάστε επίσης: Πάνω από 120 οι νεκροί στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί – Aνάμεσά τους 27 παιδιά
Δείτε τη σχετική ανάρτηση
Down a well-worn path of ineffective sanctions, the EU today adopted further superfluous sanctions on Iranian persons. It is an unconstructive act out of miscalculation, based on widespread disinformation. Riots and vandalism are not tolerated anywhere; Iran is no exception.
— H.Amirabdollahian امیرعبداللهیان (@Amirabdolahian) October 17, 2022
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ συμπεριέλαβε σήμερα 11 φυσικά πρόσωπα και τέσσερις οντότητες από το Ιράν στη λίστα των κυρώσεων που σχετίζονται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε πως ήταν ομόφωνη η απόφαση για τη λήψη μέτρων εναντίον όσων ευθύνονται για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί και τη βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων στο Ιράν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κεφάλι παίρνουν οι μικρές βιοτεχνολογικές φαρμακευτικές με εγκρίσεις θεραπειών στις ΗΠΑ
- Κυβέρνηση: Ψάχνουν αντίδοτα σε επτά ανοιχτές πληγές
- «Flight Risk»: Ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει σχεδόν μετά από μια δεκαετία στη θέση του σκηνοθέτη
- Κόβεται το σεξ; Τι να κάνεις για να αυξήσεις τη διάθεσή σου
- Καμπανάκι οικονομολόγων για ΕΕ: Βάλτε τάξη στα του οίκου σας ή ετοιμαστείτε για «συνεχή παρακμή»
- Επενδυτικό κενό και χαμηλή παραγωγικότητα τα «αγκάθια» για την ελληνική οικονομία