Σερντάρ Ντεκτάς εναντίον Τατάρ: Καταγγέλλει υποταγή στην Τουρκία
Ο Ντεκτάς δήλωσε ότι η πολιτική που ασκείται μοιάζει να μετατρέπεται σταδιακά «σε παράδοση των πάντων στην Τουρκία σε τρία βήματα»
- Η Ουγγαρία δίνει άσυλο σε πρώην υφυπουργό της Πολωνίας - Σε βάρος του ισχύει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπαινίχθηκε έναν από τους όρους λήξης του πολέμου με την Ουκρανία
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
- Η Κριστίνα Αγκιλέρα κάνει επίδειξη στήθους καθώς κλείνει τα 44 της με topless «κοστούμι γενεθλίων»
Κριτική στην κατοχική κυβέρνηση και τον Ερσίν Τατάρ για την στάση τους απέναντι στην Τουρκία ασκεί ο πρώην ηγέτης του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και γιος του Ραούφ Ντεκτάς, Σερντάρ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Γενί Ντουζέν».
Σύμφωνα με το κυπριακό Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην συνέντευξη ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι «όσοι κυβερνούν τη χώρα συγχέουν τη γραμμή της διαβούλευσης με την υπακοή στην Τουρκία» και δήλωσε: «Η παρέμβαση σε επίπεδο δημοσίων υπαλλήλων, όχι σε πολιτικό επίπεδο, λαμβάνεται εδώ ως διαταγή και γίνεται πράξη».
Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ: Η αμοιβαία διευθέτηση του Κυπριακού ξεθωριάζει, ο χρόνος εξαντλείται
Αναφέρει δε ότι η αντίληψη «δεν είμαστε υπεύθυνοι» αυξάνεται σταδιακά στην κοινωνία, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι η πολιτική που ασκείται μοιάζει να μετατρέπεται σταδιακά «σε παράδοση των πάντων στην Τουρκία σε τρία βήματα».
«Χαίρομαι που αποχώρησα από το κοινοβούλιο αυτή τη θητεία. Δεν θα μπορούσα να είμαι μέρος αυτής της ντροπής. Χαίρομαι που δεν πήρα μέρος σε αυτή την ντροπή, είμαι ευτυχής», σημείωσε ο Ντεκτάς.
Πάντα υπήρχαν τουρκικές παρεμβάσεις
Σε ερώτηση που του έγινε ο Σερντάρ Ντεκτάς παραδέχτηκε ότι όταν ο πατέρας του Ραούφ ήταν στην «εξουσία» υπήρχαν παρεμβάσεις από την Άγκυρα, αλλά αυτές οι παρεμβάσεις γίνονταν υπό τύπο «πρότασης».
«Είναι σαν η πολιτική να μετατρέπεται σταδιακά σε έναν τρόπο ακύρωσης του εαυτού της και παράδοσης των πάντων στην Τουρκία σε τρία βήματα», είπε και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η Τουρκία δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την κατάργηση της «τδβκ».
Αναφέρθηκε ακόμα και στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Ηνωμένα Έθνη για το θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους και είπε πως δεν γνωρίζει αν αυτά είναι κούφια λόγια ή αν υπάρχει στα κατεχόμενα κάποια ομάδα υποστήριξης αυτού του κινήματος.
Ο Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει ανάγκη για «προεδρικό» συγκρότημα κτηρίων και ότι δεν είναι προτεραιότητα και δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι.
Σε ερώτηση αν είναι αλήθεια ότι ο απερχόμενος «πρέσβης» της Τουρκίας παρέμβαινε στην πολιτική, ο κ. Ντενκτάς είπε πως δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι οι «πρέσβεις» της Τουρκίας έχουν σημαντικά καθήκοντα στα κατεχόμενα, αλλά είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και εφαρμόζουν τις οδηγίες που προέρχονται από εκεί.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις