Στραπατσάδα ή καγιανάς
Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα λαχταριστή στραπατσάδα ή καγιανά
Υλικά για 4 άτομα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Μαϊντανός
Eκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά.
- Αφού καραμελώσει, ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
- Προαιρετικά προσθέτουμε λίγη φέτα, θρυμματισμένη με ένα πιρούνι.
- Σπάμε τα αβγά ένα-ένα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν μέσα στη σάλτσα. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το πώς προτιμάμε τα αβγά μας (μελάτα ή σφιχτά).
- Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί και φέτα.
- Ακυρώθηκε ραντεβού των ΥΠΕΞ Ουγγαρίας – Γερμανίας λόγω…Πούτιν
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Αόρατες, κρυμμένες, βιασμένες
- Ποιοί είναι οι επίδοξοι μνηστήρες για το τιμόνι των Συντηρητικών;
- ΗΠΑ και ΕΕ «κηρύσσουν τον πόλεμο» απέναντι σε Shein και Temu
- Βρετανία: Ο Στάρμερ κατήργησε την πρώτη του μέρα την απέλαση προσφύγων στη Ρουάντα
- Ποιος είναι ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ που θα υποδεχτεί τον Κίρ Στάρμερ