Λιζ Τρας: Έξαλλοι οι Ιταλοί με σκίτσο που την παρουσιάζει με όλα τα στερεότυπα της χώρας τους
Το σκίτσο του Economist και το άρθρο με τίτλο «Welcome to Britaly» προκάλεσε την αντίδραση των Ιταλών
Την οργή των Ιταλών προκάλεσε το εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού «The Economist», με τίτλο «Welcome to Britaly», («Καλώς ήρθατε στη Βριταλία» στα ελληνικά), που αναφέρεται στην αποχώρηση της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία στη Βρετανία και την κατάσταση που διαμορφώνεται για τη χώρα.
Στο εξώφυλλο, υπάρχει σκίτσο όπου η απερχόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, με αμφίεση που παραπέμπει σε Ρωμαίο εκατόνταρχο φοράει περικεφαλαία, κρατάει μια πίτσα για ασπίδα και ένα… πιρούνι με μακαρόνια αντί για ακόντιο.
Liz Truss has resigned as leader of Britain’s Conservative Party and thus will soon depart as prime minister.
The party will hold another leadership contest, its third in as many years, to pick her successor within seven days https://t.co/ZT3Q3thjLU
— The Economist (@TheEconomist) October 20, 2022
Ο πρέσβης της Ιταλίας στο Λονδίνο, Ίνιγκο Λαμπερτίνι, στηλίτευσε το περιοδικό, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς» εμπνεύστηκε «από τα πιο τετριμμένα στερεότυπα» για την Ιταλία.
Δεύτερη σημαντικότερη βιομηχανία στην Ευρώπη
«Αν και η μακαρονάδα και η πίτσα είναι τα πιο περιζήτητα φαγητά στον κόσμο, ως η δεύτερη σημαντικότερη βιομηχανική χώρα στην Ευρώπη, στο επόμενο εξώφυλλό σας θα σας υποδεικνύαμε να διαλέξετε έτσι γι’ αλλαγή κάτι από τους τομείς μας της αεροδιαστημικής, της βιοτεχνολογίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας ή της φαρμακοβιομηχανίας», έγραψε σε επιστολή του προς το περιοδικό ο Ιταλός πρεσβευτής, την οποία δημοσίευσε και στο Twitter.
👇🏻👇🏻👇🏻 a remark from Ambassador @InigoLND @ItalyinUK 👇🏻👇🏻👇🏻 #economist #italy pic.twitter.com/VfmoTCgcUO
— Italy in UK (@ItalyinUK) October 20, 2022
Χαμηλά όπως… η Ιταλία
Το εβδομαδιαίο βρετανικό περιοδικό χρησιμοποιεί στο άρθρο του την Ιταλία λίγο ως πολύ σαν παράδειγμα προς αποφυγή, ως κράτος αστάθειας, αναφερόμενο στην πολιτικοοικονομική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Η πολιτική αστάθεια που συνήθιζε να αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της Ιταλίας μόλυνε πλήρως τη Βρετανία», αναφέρει το κύριο άρθρο, προσθέτοντας πως «η χαμηλή ανάπτυξη και η υποταγή στις αγορές» είναι πλέον επίσης κοινά των δύο χωρών.
Βέβαια, το δημοσίευμα του Economist κρίνει πως οι συγκρίσεις είναι εν μέρει ανακριβείς, επικαλούμενη τις χαμηλότερες ιταλικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα και το χαμηλότερο δημόσιο χρέος της Βρετανίας.
- Γυναίκες: Μία δολοφονείται κάθε δέκα λεπτά από τον σύντροφό της ή συγγενή της σε διεθνή κλίμακα
- ΗΠΑ: Ετοιμάζεται για κρίση στην Ταϊβάν – Σχέδιο ανάπτυξης στρατευμάτων στην Ιαπωνία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας και της νέας εβδομάδας
- Ξέχασαν τους Σέλτικς και επέστρεψαν στις νίκες οι Καβαλίερς – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA (vids)
- Τα ζώδια σήμερα: Ζήτω η έμπνευση
- Υπουργικό συμβούλιο: Ο προϋπολογισμός στο επίκεντρο της συνεδρίασης υπό τον Μητσοτάκη