Κως: Αριστούχοι γιατροί από όλον τον κόσμο αναβίωσαν τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με έναν συμβολικό αγώνα δρόμου, στη μνήμη του Γ. Παπανικολάου, καθώς έχουν συμπληρωθεί 60 χρόνια από το θάνατό του.
Διεθνές συνέδριο με θέμα «Απόδοση του Ιπποκρατικού Όρκου & Ιπποκρατική Ιατρική και αξίες» διοργάνωσαν στην Κω, στο Ιπποκράτειο Μέλαθρο το τριήμερο 20-23 Οκτωβρίου το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας, καθώς και με τη συμμετοχή επτά Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας και 14 Ιατρικών Σχολών από πέντε ηπείρους. Κεντρικός άξονας της διοργάνωσης ήταν να αναδείξει την αναπτυξιακή προοπτική της υγείας και την προοπτική μετεξέλιξης της Ελλάδος σε κέντρο ιατρικής αριστείας.
Σε συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ασκληπιείο της Κω, αριστούχοι απόφοιτοι Ιατρικής από 12 σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού έδωσαν τον αυθεντικό Όρκο του Ιπποκράτη, παρουσία πρυτάνεων και εκπροσώπων των Ιατρικών σχολών της Ελλάδας καθώς και άλλων 14 χωρών και πλήθους κόσμου.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, με ξένα πανεπιστήμια, διεξήχθη Σέρβο-Ελληνικό εκπαιδευτικό Συμπόσιο, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με έναν συμβολικό αγώνα δρόμου, στη μνήμη του Γ. Παπανικολάου, καθώς έχουν συμπληρωθεί 60 χρόνια από το θάνατό του.
Η Ελλάδα ως χώρα υγείας και ευεξίας
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε την ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων για την ανάδειξη της Ελλάδας σε χώρα της υγείας και της ευεξίας. Ακόμα, αναφέρθηκε στους στόχους του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ιατρών, τονίζοντας ότι κεντρικοί στόχοι είναι να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη, η διάδοση της γνώσης για τις αρχαίες ελληνικές ρίζες της ιατρικής επιστήμης και η μεταλαμπάδευση των αξιών της Ιπποκρατικής Ιατρικής.
Στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, σημείωσε πως «είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της Γενικής μας Γραμματείας, ο όρκος και η κληρονομιά του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, να ξεπεράσουν τα όρια του νησιού και της Ελλάδας και να αποκτήσουν το κύρος και την αίγλη που τους αρμόζει διεθνώς. Συμβάλλοντας έτσι στο αναπτυξιακό πολιτιστικό πρότυπο της Πατρίδας μας…”
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας, ανάμεσα στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Δήμο της Κω, με στόχο να ενταχθεί το Ασκληπιείο της Κω, στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις