Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Συμβόλαιο - ρεκόρ για τον Εμπαπέ

Συμβόλαιο – ρεκόρ για τον Εμπαπέ

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα καταβάλει 630 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια ώστε ο Εμπαπέ να φορά τη φανέλα της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού

Η αποκάλυψη του αστρονομικού ποσού που θα κοστίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Κιλιάν Εμπαπέ αν εξαντλήσει το τριετές συμβόλαιό του και η χλιαρή διάψευση από το γαλλικό κλαμπ εκτοπίζει από την επικαιρότητα την αποψινή αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα, ενώ βάζει φωτιά στον ισπανικό Τύπο.

Σύμφωνα με την «Παριζιέν», η Παρί Σεν Ζερμέν θα καταβάλει 630 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια ώστε ο Εμπαπέ να φορά τη φανέλα της. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού, το οποίο ωστόσο παραπλανά, ανάλογα με το πώς θα το αναγνώσεις.

Τα 630 εκατ. ευρώ αφορούν τις μικτές αποδοχές και με την προϋπόθεση πάντα πως ο Εμπαπέ θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του. Απ’ αυτά τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Γάλλου θα καταλήξουν τα 282 εκατ. καθώς τα υπόλοιπα θα παρακρατηθούν από την Εφορία.

Το συμβόλαιο προβλέπει ετήσια αποζημίωση 72 εκατ. ευρώ ή 6 εκατ. κάθε μήνα, τα οποία καταλήγουν σε 2,7 εκατ. «καθαρά». Ο Εμπαπέ θα λάβει επιπλέον 180 εκατ. ευρώ (πάντα μικτά) σε τρεις ετήσιες δόσεις των 60 εκατ. που θα πληρώνονται κάθε Ιούλιο, ως μπόνους υπογραφής συμβολαίου.

Υπάρχει επίσης μπόνους αφοσίωσης. Τον πρώτο χρόνο είναι 70 εκατ. ευρώ (καταβλήθηκε τον περασμένο μήνα), του χρόνου ανεβαίνει στα 80 εκατ. και το 2024 στα 90 εκατ., πάντοτε μικτά.

Σε απόλυτους αριθμούς πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του αθλητισμού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Λιονέλ Μέσι και τη συμφωνία του με την Μπάρτσα το 2017 που προέβλεπε 555 εκατ. μικτά για τέσσερα χρόνια.

Η Παρί με μια «χλιαρή» ανακοίνωση διαψεύδει το δημοσίευμα και εστιάζει στο χρονικό σημείο που έγινε η «αποκάλυψη».

Η «Παριζιέν» πάντως δημοσίευσε χθες και τα χρήματα που λαμβάνουν οι άλλοι δύο σταρ, Μέσι και Νεϊμάρ.

Ο Αργεντινός λαμβάνει λιγότερα στην Παρί απ’ ό,τι στην Μπάρτσα, περί τα 41 εκατ. ευρώ «καθαρά» αλλά έχει χαμηλότερη φορολογία 30% γιατί δεν έχει φορολογική έδρα τη Γαλλία όπως οι διάσημοι συμπαίκτες του. Ποσοστό της αμοιβής του τη λαμβάνει σε κρυπτονομίσματα, ενώ έχει συμφωνήσει και σε μπόνους αφοσίωσης. Οσον αφορά τον Νεϊμάρ, υπολογίζεται πως λαμβάνει 36 εκατ. «καθαρά» ετησίως.

Η αποκάλυψη του συμβολαίου του Εμπαπέ με την Παρί δεν έμεινε ασχολίαστη από τον φιλορεαλικό Τύπο της Ισπανίας.

«Ο Εμπαπέ προτίμησε τα λεφτά», αναφέρουν τα σχόλια, ενώ τονίζεται πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα μπορούσε ποτέ να του προσφέρει τόσα χρήματα λόγω του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι της Λα Λίγκα.

Σύμφωνα με την καταλανική «Sport» το συμβόλαιο του Εμπαπέ αντιστοιχεί στο 25% των συνολικών εσόδων της Παρί, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα την ηγεσία του κλαμπ γιατί περιορίζει δραματικά τις κινήσεις του στο μεταγραφικό μέτωπο.

Με νίκη απόψε στο Παρκ ντε Πρενς η Παρί εξασφαλίζει για 11η συνεχή χρονιά την πρόκρισή της στα νοκάουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να προκριθεί επίσης με ισοπαλία αν η Γιουβέντους δεν καταφέρει να νικήσει την Μπενφίκα στη Λισαβόνα.

Sports in

Δεν επηρεάζει την ελληνική αποστολή το χάος με τα τρένα στη Γαλλία

Η Team Hellas δεν επηρεάζεται από την επίθεση στα συστήματα των σιδηρόδρομων στο Παρίσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024