Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Υρώ Μανέ για metoo: «Θα μπορούσα να είχα πει περισσότερα για το περιστατικό κακοποίησης που βίωσα»

Υρώ Μανέ για metoo: «Θα μπορούσα να είχα πει περισσότερα για το περιστατικό κακοποίησης που βίωσα»

Η ηθοποιός έδωσε τη δική της απάντηση για το κίνημα metoo

Για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος και το περιστατικό που η ίδια βίωσε πριν ένα χρόνο, μίλησε η Υρώ Μανέ.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό» και παραχώρησε μία συνέντευξη, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για το κίνημα του metoo.

Η ίδια το 2012 και για τέσσερα χρόνια υπήρξε πρόεδρος και αντιπρόεδρος των Ελλήνων ηθοποιών και αναφέρθηκε στο εάν υπήρχαν εκείνη την περίοδο κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Αυτή η συμπεριφορά ανέκαθεν υπήρχε»

«Επί ημερών μου η κρίση ήταν στο αποκορύφωμά της και ήταν δύσκολα για τους ηθοποιούς, οπότε το μείζον θέμα ήταν το πώς θα επιβιώσουν και οι συλλογικές συμβάσεις. Δεν πιστεύω ότι τότε δεν υπήρχαν κακοποιητικές συμπεριφορές ή δεν υπήρχαν άνθρωποι που λειτουργούσαν καταχρηστικά», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η συμπεριφορά ανέκαθεν υπήρχε σε όλες τις εργασίες απλά δεν υπήρχε σε πρώτο πλάνο. Δεν ξέραμε τέτοιες ακραίες καταστάσεις σαν αυτές που βγήκαν στο φως, είχαμε μόνο ακούσματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δική της προσωπική εμπειρία: «Θα μπορούσα να πω παραπάνω πράγματα τη συγκεκριμένη περίοδο. Δεν είπα, γιατί αυτό το πράγμα έπρεπε να πάρει την οδό που του άξιζε. Την πήρε, αυτό που ήθελα να κάνω δεν ήταν διεκδικήσω χρήματα ούτε να προχωρήσω δικαστικά. Εγώ ήθελα να το κάνω ορατό, να είμαι καλά με τη συνείδησή μου και να μπορώ να κοιτάω το παιδί μου στα μάτια. Δεν ήθελα να βγω στα κανάλια και να γίνω βορά».

«Νιώθω θλίψη και απελπισία γιατί…»

Επίσης, συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει γυναίκα που να μη στέκεται δίπλα στις γυναίκες που έχουν υποστεί απαράδεκτες συμπεριφορές, είναι αχαρακτήριστο όλο αυτό. Νιώθω μία βαθύτατη θλίψη και απελπισία γιατί με τρομάζει το πού πάει αυτή η κοινωνική συνθήκη».

Τέλος, για το ενδεχόμενο συνεργασίας της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, σε περίπτωση που κρίνονταν αθώος από το δικαστήριο σχολίασε: «Δες το παρελθόν μου, για να σου δηλώσει το παρόν και το μέλλον μου. Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Sports in

Ο Λαμίν Γιαμάλ απολαμβάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα (pic)

Ο Λαμίν Γιαμάλ, μετά την κατάκτηση του Euro 2024 με την Ισπανία, επέλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024