Μπάιντεν: Συνομίλησε με τη Μελόνι «ιδίως για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά με τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ιδίως για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν στο ΝΑΤΟ για πολιτικούς εταίρους της.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησε τηλεφωνικά με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ιδίως για την κοινή δέσμευσή τους να συνεχίσουν να προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.
Ανησυχίες στο ΝΑΤΟ
Η κυβέρνηση της κυρίας Μελόνι, η πιο δεξιά στην Ιταλία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει εταίρους δυο πολιτικούς που διατηρούσαν στο παρελθόν στενές σχέσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κι έχουν εκφραστεί ανησυχίες στο NATO για τη στάση τους, ειδικά μετά τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Δείτε ακόμα – ΗΠΑ: Θα υπάρξουν «συνέπειες» εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά ή βρόμικη βόμβα στην Ουκρανία
Σούνακ με Ζελένσκι
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ διαβεβαίωσε χθες Τρίτη τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι μπορεί να υπολογίζει στην «ακλόνητη υποστήριξη» του Λονδίνου στο Κίεβο απέναντι στους ρώσους εισβολείς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ενημερώνοντας για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες.
Στην πρώτη του επικοινωνία με ηγέτη άλλης χώρας μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας, «ο Ρίσι Σούνακ συνομίλησε το απόγευμα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπογράμμισε την ακλόνητη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία» αναφέρει η ανακοίνωση.
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
- Το τέλος της καπνοδόχου; «Στοπ» σε τζάκια και ξυλόσομπες βάζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442