Ρωσία: Χαρτιά επιστράτευσης επιδόθηκαν σε Ουζμπέκους που εργάζονται σε εργοστάσιο
Οι Ουζμπέκοι εργάτες έχουν ζητήσει βοήθεια από τον πρόεδρο της χώρας τους.
Ουζμπέκοι εργάτες σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην πόλη Οριόλ της δυτικής Ρωσίας, στους οποίους επιδόθηκαν χαρτιά επιστράτευσης και οι οποίοι κλήθηκαν να εμφανιστούν στο πλησιέστερο στρατολογικό γραφείο, ζήτησαν από τον πρόεδρο της χώρας τους να βοηθήσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ ενός τοπικού εντύπου.
Η Μόσχα ξεκίνησε την επιστράτευση -την πρώτη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο– τον περασμένο μήνα καθώς η στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία δεν εξελισσόταν καλά και οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να χάνουν έδαφος.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες έχουν έκτοτε εγκαταλείψει τη Ρωσία για να αποφύγουν να σταλούν στην πρώτη γραμμή.
Σύμφωνα με το βίντεο ρεπορτάζ του Istoki, οι αρχές στην πόλη Οριόλ έστειλαν αυτή την εβδομάδα νέα χαρτιά επιστράτευσης, ανάμεσά τους και σε 50 εργάτες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων EcoCity.
Δείτε σχετική ανάρτηση
Russia forcefully drafts foreign nationals. Here is the story of 50 Uzbek migrant workers who were given a draft notice. pic.twitter.com/nZeC0DRMQr
— Mykhaïlo Golub (@golub) October 27, 2022
Οι μισοί εργάτες, ωστόσο, είναι υπήκοοι Ουζμπεκιστάν, ανέφερε το ρεπορτάζ, το βίντεο δείχνει μια ομάδα ανδρών να επιδεικνύουν τα ουζμπεκικά τους διαβατήρια και να ζητούν από τον πρόεδρο της χώρας τους Σαβκάτ Μιρζιγιάγιεφ να μεσολαβήσει για να βοηθήσει.
Η εκστρατεία επιστράτευσης προκάλεσε κριτική μετά τα χαρτιά επιστράτευσης που επιδόθηκαν σε πολλούς άνδρες οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία οδηγώντας τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν να ζητήσει από τους αξιωματούχους να διορθώσουν όλα τα λάθη.
Το Ουζμπεκιστάν έχει προειδοποιήσει τους πολίτες του να μην εντάσσονται στον στρατό τρίτων χωρών, καθώς αυτό θεωρείται κακούργημα με βάση τον ουζμπεκικό νόμο.
Η πρεσβεία του Ουζμπεκιστάν στη Μόσχα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κιλιμάντζαρο: Η συγκινητική ιστορία του Πανάγου – «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο»
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για τα ΝΕΑ 3/1/2025
- Ισραήλ: Βετεράνοι κατηγορούν τον στρατό για «εγκληματικά ανήθικες» ενέργειες στη Γάζα
- Χάιντι Κλουμ: Υποδέχθηκε τον νέο χρόνο αγκαλιά με τον Τομ Κάουλιτζ – Τα τρυφερά λόγια για εκείνον
- Το σκίτσο της Εφης Ξένου για τα ΝΕΑ 3/1/2025
- Άδωνις Γεωργιάδης: Αναγνωρίζω την ταλαιπωρία που προκαλεί ο χρόνος αναμονής στις εφημερίες