Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πάπας Φραγκίσκος: H «δαιμονοποίηση» του πορνό, οι προγαμιαίες σχέσεις και τα like σε σεξοβόμβα Βραζιλιάνα

Πάπας Φραγκίσκος: H «δαιμονοποίηση» του πορνό, οι προγαμιαίες σχέσεις και τα like σε σεξοβόμβα Βραζιλιάνα

Κατά καιρούς ο Πάπας Φραγκίσκος έχει απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είτε με αμφιλεγόμενες δηλώσεις του είτε με τις ενέργειές του.

Τελευταίο «χτύπημα» του Πάπα Φραγκίσκου ήταν η δημόσια τοποθέτησή του ότι είναι αμάρτημα, για τα δεδομένα της Καθολικής Εκκλησίας, τα μέλη και οι πιστοί να παρακολουθούν πορνό.

Ο ποντίφικας σε ομιλία του σε φοιτητές Θεολογίας της Ρώμης παραδέχθηκε ότι «οι μοναχές και οι ιερείς βλέπουν πορνό».

Διαβάστε επίσης: «Πάπας Φραγκίσκος: Ο Διάβολος κρύβεται στο ψηφιακό πορνό – Βίτσιο ακόμα και για ιερείς και μοναχούς»

Μάλιστα, τόνισε ο 85χρονος Πάπας ότι η παρακολούθηση αισθησιακών ταινιών συνιστά αμάρτημα και για τους λαϊκούς, άνδρες και γυναίκες.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος: «Είναι ένα αμάρτημα, που πολλοί άνθρωποι, πολλοί άνδρες και πολλές γυναίκες και επίσης, ιερείς και μοναχές, διαπράττουν. Είναι ο Διάβολος που μπαίνει στη μέση. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην πορνογραφία που αποτελεί ποινικό αδίκημα, όπως αυτή που περιλαμβάνει την κακοποίηση παιδιών, η οποία, ήδη, θεωρείται εκφυλισμός. Αλλά (αναφέρομαι) στην πορνογραφία που θεωρείται κάπως «φυσιολογική»».

Και κάλεσε τους φοιτητές με αυτή την ομιλία του να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, γιατι αυτοί αποτελούν τους αυριανούς υπηρέτες της Εκκλησίας.

Αυτές οι δηλώσεις ήρθαν λίγο καιρό μετά την άλλη δημόσια τοποθέτηση του ότι τα ζευγάρια δεν θα πρέπει συνάπτουν προγαμιαίες σχέσεις.

Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας υποστήριξε ότι τα ζευγάρια δεν θα πρέπει να έχουν ερωτικές σχέσεις πριν από το γάμο, και το θέτει μάλιστα ως «προϋπόθεση για μία επιτυχημένη ένωση».

Ο ποντίφικας ισχυρίζεται, ακόμη, ότι οι σύγχρονες και μοντέρνες ενώσεις «διαλύονται» γρήγορα, ενώ τα αγνά ζευγάρια είναι αυτά που βρίσκονται σε θέση «να μάθουν πώς να είναι μαζί χωρίς την πίεση των σεξουαλικών σχέσεων».

Η συγκεκριμένη διδασκαλία βοηθά επίσης τα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, προσθέτει ο Πάπας Φραγκίσκος, εξηγώντας ότι τους δείχνει το δρόμο χωρίς σεξ προς τα τέλη της ζωής, ενώ η αρχή αυτή πρέπει να εφαρμόζεται ακόμη και αν τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ζουν μαζί.

Το αμφιλεγόμενο like σε αποκαλυπτική φωτογραφία Βραζιλιάνας

Σε αντίθεση με τα κηρύγματα του 85χρονου Προκαθήμενου και τις σκληροπυρηνικές δηλώσεις του περί ηθικής «ήρθε» ένα like από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram σε ένα νεαρό μοντέλο από την Βραζιλία.

Ήταν το Νοέμβριο του 2020 όταν το μοντέλο, ονόματι Ναταλία Γκαριμπότο  παρατήρησε σε μία άκρως προκλητική πόζα που είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Instagram ότι είχε αποσπάσει «like» από τον ποντίφικα.

Ωστόσο, πολύ γρήγορα ο ίδιος λογαριασμός έσπευσε να αναιρέσει την κίνηση αυτή πατώντας το «dislike», δημιουργώντας εύλογες απορίες στους χρήστες.

Μετά την δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, η Βραζιλιάνα, που έχει πάνω από 3 εκατ. ακόλουθους, δήλωσε: «Τουλάχιστον, θα πάω στον Παράδεισο». Την ίδια περίοδο εκπρόσωπος της Γκαριμπότο υποστήριξε πως το μοντέλο «έχει λάβει την επίσημη ευλογία του Ποντίφικα».

Πάντως, τους λογαριασμούς του Πάπα Φραγκίσκου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν τους χειρίζεται ο ίδιος αλλά ομάδα συνεργατών του. Μετά το ασυνήθιστο συμβάν το γραφείο Τύπου του Βατικανού ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα για το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι πολύ δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, να μετρά 7,4 εκ. ακολούθους, ενώ το Twitter  τον ακολουθούν 18,8 εκ. χρήστες.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024