Παγκόσμια πρωτιά στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος – Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο»
«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πιστεύουμε στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα που προσελκύει περαιτέρω ξένες επενδύσεις»
Η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη βελτίωση τα τρία τελευταία χρόνια στο επιχειρηματικό της περιβάλλον μαζί με το Κατάρ, τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία ανάλυση του EIU που μετρά την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες.
Αναγνώριση των προσπαθειών
«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας. Πιστεύουμε στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια φιλική προς τις επιχειρήσεις χώρα που προσελκύει περαιτέρω ξένες επενδύσεις. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» έγραψε στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
- Διαβάστε επίσης Πώς βλέπει η Αθήνα τη νίκη Λούλα στη Βραζιλία – Τα μηνύματα Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη
Very encouraging to see our efforts to reform the economy being recognized. We believe in turning Greece into a business-friendly country attracting further foreign investment. Though there is more to be done, Greece is on the right path. https://t.co/OeMfoi32a8 pic.twitter.com/DhtpYP7ZRX
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 31, 2022
Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις
Η Σιγκαπούρη διατηρεί το προβάδισμά της στην κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος έχει τίτλο η εν λόγω δημοσίευση την οποία επικαλείται ο πρωθυπουργός.
Στη δημοσίευση αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Η Σιγκαπούρη παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να δραστηριοποιηθεί κανείς επιχειρηματικά τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος (BERs) της EIU για το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, ενώ η Δυτική Ευρώπη εξακολουθεί να εκπροσωπείται καλά στην πρώτη 20άδα.
»Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις τα τελευταία τρία χρόνια, από πριν από τις καταστροφές που προκάλεσαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, αφορούν το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας, του Κατάρ, των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι μεγαλύτερες επιδεινώσεις παρατηρούνται στη Λατινική Αμερική, την περιοχή με τη χαμηλότερη κατάταξη, καθώς και στη Ρωσία και την Ουκρανία.
Δύο σημαντικές τάσεις ξεχωρίζουν
»Δύο σημαντικές τάσεις ξεχωρίζουν: πρώτον, η πολιτική μηδενικού καπνού της Κίνας βλάπτει το επιχειρηματικό της περιβάλλον και ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επιλέξουν εναλλακτικές αγορές -στην τελευταία μας κατάταξη η Κίνα ξεπεράστηκε από την Ινδία και την Ινδονησία- δεύτερον, η ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης από την εξάρτηση από τη Ρωσία ωθεί την ανάπτυξη και τις επενδύσεις σε άλλους εξαγωγείς φυσικού αερίου, ιδίως στη Μέση Ανατολή.
91 δείκτες για την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
»Οι BER μας απεικονίζουν τον αντίκτυπο της πανδημίας το 2020, της ασύμμετρης ανάκαμψης το 2021 και του πολέμου στην Ουκρανία το 2022 -και όλων των αλλαγών πολιτικής που αυτά έχουν προκαλέσει- στο παγκόσμιο επιχειρησιακό περιβάλλον. Οι BERs μετρούν την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες σε τριμηνιαία βάση, χρησιμοποιώντας ένα τυποποιημένο αναλυτικό πλαίσιο με 91 δείκτες. Η κατάταξή μας για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 δείχνει ότι η Δυτική Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική παραμένουν τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να δραστηριοποιηθεί κανείς επιχειρηματικά. Η Ασία κατατάσσεται στην τρίτη θέση, οριακά μπροστά από την ανατολική Ευρώπη, ενώ η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής υπερέχει οριακά έναντι της Λατινικής Αμερικής».
- «Δεν υπάρχει τίποτα πιο θεραπευτικό»: Τα topless και εξωτικά Χριστούγεννα του Πέντρο Πασκάλ
- Ιράν: Συνελήφθη στην Τεχεράνη Ιταλίδα δημοσιογράφος, σύμφωνα με τη Ρώμη
- Μια γιγάντια ηφαιστειακή έκρηξη είναι θέμα χρόνου – Οι χρονιές χωρίς χειμώνα θα μας βρουν απροετοίμαστους
- Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα βάλει τις βάσεις για τη νέα Μάντσεστερ Σίτι και θα φύγει!
- Αμορίμ: «Δεν έχω ιδέα πόσο χρόνο θα χρειαστούμε για να αντιστρέψουμε τα πράγματα»
- Καζακστάν: «Δυνατός κρότος» – Τι λέει επιζώντας από τη συντριβή του αεροπλάνου – Τι υποστηρίζει η εταιρεία