Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Λούλα: Ιδιαίτερη αναφορά στην «πείνα», στην «κοινωνική ειρήνη» και στον... Αμαζόνιο

Λούλα: Ιδιαίτερη αναφορά στην «πείνα», στην «κοινωνική ειρήνη» και στον… Αμαζόνιο

Προτεραιότητά μου είναι η καταπολέμηση της πείνας και η κοινωνική ειρήνη στη Βραζιλία, τόνισε ο νέος πρόεδρος της χώρας Λούλα ντα Σίλβα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Αμαζόνιο, τον οποίο ο πλανήτης χρειάζεται «ζωντανό».

Ο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (φωτογραφία από Carla Carniel/Reuters, στο κέντρο επάνω με υψωμένη τη γροθιά) δεσμεύτηκε χθες Κυριακή το βράδυ, μετά τη νίκη του στο νήμα στις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία επί του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου, πως θα αποκαταστήσει την κοινωνική «ειρήνη» και την «ενότητα» που «έχει ανάγκη» η χώρα του, τονίζοντας ότι η Μπραζίλια «επιστρέφει» στη διεθνή σκηνή, δεν θα είναι πια «παρίας».

Αμαζόνιος και πείνα…

«Η Βραζιλία κι ο πλανήτης χρειάζονται τον Αμαζόνιο ζωντανό», τόνισε ο κεντροαριστερός ηγέτης στην επινίκια ομιλία του, καθώς ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους Μπολσονάρου δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα διότι επί των ημερών του η αποψίλωση του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του πλανήτη έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Δείτε ακόμα – Λούλα: Συγχαρητήρια από Μπάιντεν και Μακρόν για την εκλογή του

Δεσμευόμενος πως η βασική του προτεραιότητα θα είναι να πολεμήσει «την πείνα» στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατ. κατοίκους, ο Λούλα ανέφερε πως θα επιδιώξει πιο δίκαιο εμπόριο και όχι συμφωνίες που «καταδικάζουν τη χώρα μας να είναι αιώνιος εξαγωγέας πρώτων υλών», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οριστικό το αποτέλεσμα

Την εκλογή του Λούλα στην προεδρία της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή η εθνική εφορευτική επιτροπή της χώρας, το ανώτατο εκλογοδικείο (TSE).

Καθώς ο Λούλα προηγείται με το 50,84% έναντι 49,16% του Μπολσονάρου με το 99% των ψήφων καταμετρημένο, το αποτέλεσμα είναι πλέον και «μαθηματικά» οριστικό, εξήγησε το TSE.

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024